avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in prezenta copilului si fata de copil?va putea sa vada copiii daca este violent si a agresat-o pe sora mea care si-a scos certificat medico-legal.plus caare si alte antecedente de violenta fata de rudele lui
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 07:21, 15 Ianuarie 2011
Puteti depune certificatul medico legal al surorii in instanta. Precizati instantei atitudinea sotului si solicitati instantei sa tina cont de aceste aspecte pentru stabilirea relatiilor personale pe care le va avea tatal cu minorul.
O astfel de proba nu va fi admisa in procesul de divort.
Motivele de divort-violenta si alte motive se probeaza cu inscrisuri ( certificat medico-legal) si martori.
In privinta surorii dvs. nici o relevanta certificatul sau medico-legal in procesul dvs. de divort., nu dansa divorteaza ci dvs.
Sora dvs.avea posibilitatea dat fiind faptul ca a fost lovita de sotul dvs. , sa formuleze plangere penala pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente in termen de 2 luni de la data comiterii faptei.
Tocmai de aceea legiuitorul a permis audierea si a martorilor rude in procesele de divort, pentru ca in acest gen de procese cei apropiati sotilor, respectiv rudele stiu de cele mai multe ori situatia dintre soti.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu sunt avocat, dar cineva apropiat mie a avut de curand un divort, minori, ambii parinti cereau custodia.
Expertiza pshihiatrica a fost ceruta de catrea avocata in instanta, fiind la mijloc custodia, motivata fiind de declaratiile martorilor in ceea ce priveste o boala psihica a parintelui respectiv. Expertiza psihiatrica a fost aprobata, si de asemenea instanta a facut adresa de cerere a fiselor medicale ale respctivului, fiind necesare in expertiza la INML. Sigur, nu stiu daca este situatia dvs, aici era vorba de o persoana care avea tratament psihiatric medicamentos de multi ani.
Evident in urma expertizei psihiatrice nu a indeplinit criteriile de capacitati parentale, si, mai mult decat atat, datorita bolii si antecedentelor de violenta, ca si in situatia dvs, s-a obtinut si interdictie de exercitare a drepturilor parintesti.. nu are dreptul sa ia copii, doar sa viziteze etc.
Asadar, din cate stiu, daca la mijloc este custodia sau siguranta minorilor si exista motive ,antecedente etc, pt ca instanta sa ceara o expertiza psihiatrica, o va face.
Puteti sa solicitati orice proba. Problema este ca veti fi intrebata ce anume dorita sa dovediti cu acea proba. Si atunci, pentru dovedirea motivelor de desfacere a casatoriei este putin probabil ca o astfel de proba (expertiza psihiatrica sau CML) sa fie incuviintata.
In schimb, pentru capatul de cerere privind incredintarea minorului sau stabilirea programului de vizitare cred ca instanta ar putea incuviinta si o astfel de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa divortez? Cristinamarinescu Cristinamarinescu Buna ziua, scriu in numele surorii mai mari , care este nevazatoare. Ea are varsta de 38 de ani, este casatorita si are un copil cu varsta de 9 ani. Sotul ... (vezi toată discuția)
Calitate de martor in instanta buna ziua, in cadrul unui proces de stabilire a exercitarii autoritatii ... intrebare18 intrebare18 Buna ziua, in cadrul unui proces de stabilire a exercitarii autoritatii parintesti, instanta poate admite ca martora pe sora concubinei parate....care s=a ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita instantei expertiza psihiatrica a celuilalt parinte aiai aiai ? intr-un proces de divort si incredintare minor, motivat de urmatoarele: - agresivitate si impulsivitate crescuta (pana acum, fata de sotie); exista mai ... (vezi toată discuția)