Buna ziua. Am nevoie de un sfat, daca poate sa-mi raspunda cineva.
Am un salariu de 820 de lei brut. Am un copil in intretinere cara este elev in clasa XI. Din acest salariu se retine o datorie in cuantum de 1/3 din salariul net, in urma unei hotarari judecaoresc (partaj de bunuri). Inaintea propririi am avut un credit la banca unde trebuie sa platesc lunar o rata de 350 de lei. Din salrariul susmentionat i-mi ramine 170 lei, care nu ajunge nici pentru intretinerea copilului, sa nu vorbesc despre alte plati lunare: curent electric, apa, incalzire,etc.
Este vreo procedura legala prin care pot sa incerc inbunatatirea acestui situatie, avand in vedere ca alte incercari nu am din cauza crizei financiare actuale.
Multumesc anticipat.
Daca minorul v-a fost incredintat inseamna ca primeste pensie de intretinere. Daca dv considerati ca nu puteti face fata intretinerii minorului, puteti discuta cu tatal acestuia posibilitatea reincredintarii.
In urma partajului vi s-a stabilit o sulta pentru care sunteti executata silit. Daca ati primit un apartament la partaj cu obligarea la plata sultei, il puteti vinde si cauta ceva mai ieftin sau schimba pt o garsoniera si diferenta.
Daca aveti bunuri pe care nu le folositi le puteti valorifica (vinde).
Mai aveti si varianta de a nu mai plati rata la credit. Daca acel credit nu este cu garantie mobiliara, pentru a-si recupera suma, banca va recurge la executarea silita, iar suma maxima care va putea fi retinuta din salariul dv este de 1/2, deci veti ramane cu mai mult decat acum.
Puteti sa mai cautati un serviciu cu jumatate de norma, sau puteti schimba locul de munca pentru unul mai bine platit. Nu va obliga nimeni sa iesiti la pensie de la locul actual de munca. Trebuie numai sa aveti initiativa si curaj.
Credite
yoona
Cine vrea sa ma ajute? Am primit la servici o proprire de la o banca unde am un credit de 6.212,00 lei ,pt care nu am reusit sa mai platesc rata din august ... (vezi toată discuția)
Executare silita
Bonaparte33
Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit.
Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)