avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce angajatori hotarasc ce este mai bine pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce angajatori hotarasc ce este mai bine pentru angajati?!

Angajatorul fratelui meu a hotarat de pe o zi pe alta ca va desfiinta locul amenajat pentru fumatori.....pentru ca dupa cum zice el fumatul dauneaza sanatati.....exista vreo lege care ii da dreptul la angajator sa hotarasca aceste lucruri...sau si cei care fumeaza nu au acest drept?!sa fie oare un fel de discriminare?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Alexandra1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 12:42, 16 Ianuarie 2011
II vede prea des la fumat.....nuexista nici o lege care favorizeaza acest lucru dar nici una care sa il interzica. Asa ca legea o face patronul, in curtea lui. Vrei te supui, nu te supui.....stii ce urmeaza...
Ok sa admitem ca e curtea lui....dar oare poate face ce vrea el?!.....suntem in nou in robie?!suntem din nou scalavi?! banuiesc ca in pauza pe care o am angajatorul nu ma poate obliga sa faca ceea ce vrea el....sau si atunci e curtea lui?!daca eu in pauza vreau sa mananc, mananc. daca eu vreau sa stau, stau. daca eu vreau sa fumez o tigara , fumez o tiagara.si chestia e ca acolo in "curtea lui" unde ar trebui sa fie vestiar, sala de mese, si loc special amenajat pentru fumatori are doar 2 dinre ele. acu va ramane doar cu unul! si daca e curtea lui el are doar drepturi si angajati doar obligati?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Alexandra1987, utilizator
Si am mai gasit ceva interesant...

. SANCTIUNI åN CAZUL NERESPECTǍRII LEGII 307/2006 PRIVIND SITUA IILE DE URGENTǍ (Extrase din HG nr. 537/6 iunie 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor)
ART. 1
Constituie contravenţii la normele de prevenire şi stingere a incendiilor următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:
2. cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei:
k) fumatul în locurile cu pericol de incendiu, stabilite prin regulamente interne;
3. cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei:
j) nedelimitarea, nemarcarea şi nedotarea locurilor special amenajate pentru fumat, în condiţiile legii
Asta ar insemna ca intrun fel sunt obligatii sa amenajeze loc pentru fumat.! NU???
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Alexandra1987, utilizator
El va interzice sa fumati, pentru el nu exista fumatori in firma lui, nu ca nu a marcat locurile pentru fumat....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumatul la locul de munca Doina Liliana Doina Liliana Vreau sa stiu daca spitalul unde lucrez are sau nu obligatia de a asigura un loc de fumat? Momentan nu am voie sa fumez la serviciu, deoarece se dau amenzi si ... (vezi toată discuția)
Fumat la locul de munca pentru f.p. VladMirovici VladMirovici Cu ceva timp in urma discutam cu un amic o situatie reala, privind fumatul in cadrul institutiilor publice. Am gasit un topic pe acest site unde se mentiona ... (vezi toată discuția)
Este legal? Angheluta Angheluta Buna seara!Va rog,mult sa ma lamuriti cu o problema! Lucrez la o firma privata iar noul director general de o saptamina a desfiintat locurile special amenajate ... (vezi toată discuția)