avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua ! Am primit mostenire de la parinti acum 20 de ani o casa. Sant singura mostenitoare pe certificat , ceilalti 3 frati ai mei renuntand in favoarea mea la casa. INTREBARE : Sotul meu are vreun drept la aceasta casa ? O pot vinde fara consimtamantul lui ? Va multumesc , o zii buna !
serpico_26 a scris:

Buna ziua ! Am primit mostenire de la parinti acum 20 de ani o casa. Sant singura mostenitoare pe certificat , ceilalti 3 frati ai mei renuntand in favoarea mea la casa. INTREBARE : Sotul meu are vreun drept la aceasta casa ? O pot vinde fara consimtamantul lui ? Va multumesc , o zii buna !


Sotul dvs. nu are nici un drept supra casei, mostenirile fiind bunuri proprii. Puteti vinde casa fara acordul lui.
potrivit codului familiei, bunurile primte ca mostenire de catre unul dintre soti sunt bunuri proprii ale acelui sot cu exceptia cazului in care prin mostenire se prevede expres dorinta de a gratifica si sotul mostenitorului.
ceea ce in speta de fata cred ca nu este cazul, in consecinta puteti vinde acea casa fara consuimtamantul sotului, fiind bun propriu al Dvs..
buna ziua
sunteti cu siguranta singura proprietara a casei mostenite si o puteti vinde fara acordul sotului
nu ati mentionat nimic de regimul juridic al terenului aferent casei.
loredana iacob,
notar public
Cu ce influienteaza regimul juridic al terenului acea casa, mai ales modul in care o poate vinde? Ca nu-mi e clar...
Bine ati venit pe forum, nu v-am vazut pana acum, ne bucuram sa fie si notari printre noi... =D>
#-o Buna seara, am nevoie de un ajutor (mare). Nu stiu de unde sa ma apuc. Situatia este urmatoarea: mama a mostenit de la bunica o parte din casa si din teren. acum au descoperit ca exista un contract de vanzare-cumparare (pt teren) facut in 1959, de mana. In cartea funciara este vechiul proprietar iar in registrul agricol sunt trecuti bunicii. unde trebuie sa mergem sa fim cu actele in regula pentru ca mama sa imi vanda mie casuta? Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în ... Edy2020 Edy2020 Bună ziua. Mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în viata ar dori sa vândă casa, terenurile și pădurea părinților ei. Problema este ca mai au 3 ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate mbm76 mbm76 Bunicii mei au cumparat un teren in 1962 si au facut doar o chitanta de mana cum unul vinde si celalalt cumpara, dar, fara martori si chitante cum au ... (vezi toată discuția)