avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de proprietate

Bunicii mei au cumparat un teren in 1962 si au facut doar o chitanta de mana cum unul vinde si celalalt cumpara, dar, fara martori si chitante cum au dat/primit banii. Aceste "acte" s-au pierdut, existand doar copiii xerox la o parte din ele.
De atunci si pana in prezent toate taxele au fost platite de noi dar pe numele vechiului proprietar.
Fostul proprietar a decedat si de urmasii lui nu mai stim nimic(ultima data erau plecati din tara).Acestia nu stiau ca nu s-a facut acte pe teren.
Cum putem proceda pentru a face actele pe acest teren.Bunicii au decedat.
In urma cu cateva zile un CONSILIER LOCAL s-a interesat de acel teren si de existenta actelor de proprietate.
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:28, 15 Iunie 2008
Unde este situat terenul? Cine este inscris in Cartea Funciara ca proprietar?
A fost revendicat terenul la Legae 18/1991? S-a eliberat Titlu de Proprietate?

N-are treaba Consilierul local cu terenul...
Terenul este situat in oras(nu pot spune orasul), intr-o zona cu multe case de lux, si este o laterala a curtii actuale (are 1000 m2).
Nu a fost revendicat, nu stim nimic de existenta(ne existenta) Titlului de Preoprietate, in Cartea Funciara este trecut ca proprietar tot vechiul proprietar.

Trenul se afla intr-o zona in care preturile au cam explodat(200 ~ 500 EU m2) iar casele si terenurile cu situatii ne clare sunt "revendicate" de vechii (???) proprietari cu diferite ajutoare.

Mentionez ca NU vrem sa VINDEM acest teren.
Are importanta orasul, sau macar judetul in care locuiti pentru ca in Ardeal si Bucovina de Nord se aplica niste legi, in timp ce in restul tarii se aplica Codul civil.
Judetul este PRAHOVA.

Care este diferenta intre Codul civil si celelalte legi la care va referiti?
mbm76 a scris:

Judetul este PRAHOVA.

Care este diferenta intre Codul civil si celelalte legi la care va referiti?


In Ardeal "legea" daca pot spune asa este facuta de inscrierea in cartea funciara. Este inscris in aceasta...esti proprietar...nu este inscris....nu existi.In restul tarii se aplica Codul civil care se bazeaza pe actele de proprietate.
Ce nu am inteles eu este de ce s-a platit impozitul pe teren tot pe numele proprietarului daca s-a facut o chitanta de mana cum se facea in 1962? Macar pe chitantele de plata a impozitului scris ca s-a platit prin ...si sa se treaca numele Dvs.?
Pentru ca aveati posibilitatea sa invocati uzucapiunea de lunga durata (30 de ani) acum si se putea constata dreptul dvs. de proprietate.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune gigelas gigelas Buna seara, Un teren cumparat in 1960 pe baza de chitanta de mana (o am in original). A fost cumparat de un bunic,ce a decedat in 1983. Terenul este lipit ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala liamic43 liamic43 A cumpara un teren in 1990.,cu cv.,teren mostenit de vanzator cu contract succesiune de la sora.In 2005,A face cadastrul si rezulta o suprafata mai mare decat ... (vezi toată discuția)
Dobandire act de proprietate sebastianSud sebastianSud As avea nevoie de ajutorul cuiva in legatura cu dobandirea actului de proprietate pentru un teren intravilan pe care s-a construit si o casa. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)