avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vot prin corespondenta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vot prin corespondenta

este nevoie de un formuar special pt votul prin corespondenta? mi se cer formalitati speciale la registrul comertului?

In actul constitutiv nu se mentioneaza nici o procedura speciala; este mentionat doar ca este permis votul prin corespondenta.

Ceea ce inseamna ca pot face dovada votului, sa spunem, cu un fax sau scrisoare a actionarului?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:51, 7 Aprilie 2008
multumesc frumos.

voi inregistra la registratura societatii o scrisoare a actionarului (votul prin corespondenta) la o data anterioara datei la care a avut loc adunarea
voi redacta hotararea AGA conform indicatiilor de mai sus
hotararea va fi semnata de administrator societate
orca a scris:

Dar detine majoritatea X in societate ? E asociat unic ?

da, este actionar majoritar
ginnyy a scris:

multumesc frumos.

voi inregistra la registratura societatii o scrisoare a actionarului (votul prin corespondenta) la o data anterioara datei la care a avut loc adunarea
voi redacta hotararea AGA conform indicatiilor de mai sus
hotararea va fi semnata de administrator societate

Aveti grija ce postati pe acest topic daca un actionar nu este multumit de hotarire va poate ataca in instanta, facind dovada ca hot a fot adoptata ilegal.(voi inregistra la registratura societatii o scrisoare a actionarului (votul prin corespondenta) la o data anterioara datei la care a avut loc adunarea)
Procesul verbal se semneaza de catre presedintele de sedinta si secretar. cf. art 131 alin 1 din l 31 / 1990, cu mod si completari.
orca a scris:
Procesul verbal se semneaza de catre presedintele de sedinta si secretar. cf. art 131 alin 1 din l 31 / 1990, cu mod si completari.

Daca se voteaza prin corespondenta nu ai presedinte de sedinta. De fapt cred ca am gresit si eu mai sus, intrucat nici secretar nu exista (nu e sedinta in fond...), ceea ce inseamna ca voturile prin corespondenta sunt centralizate de administrator.

Domnule sau domna Ginny, e a doua oara in acest topic cand puneti mesaje succesive desi am aratat ca nu e permis. La a treia abatere primiti avertisment.
Andreea Lisievici a scris:

orca a scris:

Daca se voteaza prin corespondenta nu ai presedinte de sedinta. De fapt cred ca am gresit si eu mai sus, intrucat nici secretar nu exista (nu e sedinta in fond...), ceea ce inseamna ca voturile prin corespondenta sunt centralizate de administrator.

Domnule sau domna Ginny, e a doua oara in acest topic cand puneti mesaje succesive desi am aratat ca nu e permis. La a treia abatere primiti avertisment.

dar cred ca evina celui care a postat intrebarea. Nu ne a specificat daca adunarea in sine a avut loc efectiv in absenta actionarului majoritar care a votat prin corespondenta.Nici daca acest vot a fost primit la pima sau a doua convocare. Daca ar fi mai explicita intrebareaB-)

Alte discuții în legătură

Adunare aga Cati L. Cati L. Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca actionarul majoritar, cu un nr de actiuni de 90%, sa isi asume responsabilitatile unei adunari ... (vezi toată discuția)
Modificare legea insolventei olaroiu olaroiu Ma intereseaza daca modificarile/completarile la legea insolventei 85/2014 efectuate prin OUG nr. 88 din 27 septembrie 2018 pentru modificarea si completarea ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)