avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insolventa

Daca o firma este in insolventa si are deja si lichidator dar angajatii prin CCM au dreptul la salarii compensatorii de 10 salarii dar se platesc numai 5 si nici cei 5 salarii nu sunt sigure. Ce se poate face ca sa se primeasca angajatii drepturile cuvenite?
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 19:52, 16 Ianuarie 2011
Se pot inscrie la masa credala cu diferenta de salarii ...
Creantele salariale se inregistreaza din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul judiciar( art. 3 pct.10 Legea 85/2006). In acest sens, se depun statele de plata. Daca faceti referire la salarii compensatorii, depuneti la dosarul cauzei, contractul colectiv de munca, din clauzele caruia reiese obligatia de plata a celor 10 salarii. Intocmiti dosarul si catre AJOFM, pentru acoperirea a trei salarii si din Fondul de garantare ( Legea 200/ 2006).

Cu stima,
Minodora Sorian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu restante salariale la o firma in insolventa lorelai_w lorelai_w Sunt anagajata la o firma care a intrat in insolventa. Am de recuperat salarii restante pe 9 luni. Ce trebuie sa fac? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)