Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Angajat cu restante salariale la o firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Angajat cu restante salariale la o firma in insolventa

Sunt anagajata la o firma care a intrat in insolventa. Am de recuperat salarii restante pe 9 luni. Ce trebuie sa fac? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lorelai_w , utilizator 11:42, 10 Ianuarie 2012
Creantele salariale se trec de drept in tabelul de creante, fiind privilegiate. Restantele salariale ar trebui sa reiasa din evidentele contabile pe care societatea ar trebui sa le predea in baza art. 28 din Legea 85/2006, catre administratorul judiciar( lichidatorul). Pentru o mai buna siguranta, contactati firma de insolventa si depuneti o cerere prin care solicitati sa va inscrie la masa credala cu cele 9 salarii restante. In eventualitatatea in care din partea societatii la care sunteti angajat, exista buna credinta, puteti obtine 3 salarii din Fondul de garantare, in baza Legii 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale. Angajatorul intocmeste un dosar cu salariatii carora nu le-a achitat salariile in totalitate si le depune la AJOFM. In 2-3 luni maxim primiti salariul pt. 3 luni. Cu diferenta, va inscrieti la masa credala.


c.j. Minodora Sorian

Va multumesc pentru raspuns. Dar daca, noua angajatilor, nu ni s-a adus la cunsotiinta oficial de catre conducere, ca firma este in insolventa, nu ni s-a spus cine este administratorul judiciar pentru a putea face toate aceste demersuri de recuperare a salariilor restante, ce putem face? Va multumesc.
Puteti verifica pe portal ONRC.
[ link extern ]
Nu trebuie sa fiti abonata. Este acces gratuit, informatii de interes public.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Minodora Sorian, Consilier juridic
Da nu sunt abonata la acest buletin?
Am reusit. Va multumesc foarte mult. Dar am acces doar la sumarul buletinului. Cum pot sa vad buletinul in intregime?
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
lorelai_w, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa CSE CSE Daca o firma este in insolventa si are deja si lichidator dar angajatii prin CCM au dreptul la salarii compensatorii de 10 salarii dar se platesc numai 5 si ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii in cazul insolventei fostului angajator cornelis2013 cornelis2013 Buna seara,am rugamintea daca ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat........am aflat ca de curand a intrat in insolventa firma la care am lucrat...si de la care ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii din fondul de garantare Radiar Radiar Buna ziua, as vrea sa știu dacă există posibilitatea recuperării unor salarii restante din fondul de garantare, în cazul în care firma a intrat în ... (vezi toată discuția)