Am si eu problema si nu stiu la cine sa apelez. In primul rand vreau sa specific ca nu avem infiintata o asociatie de locatari. Avem un contract cu o firma de cablu prin care ei ne platesc o suma lunara de bani, iar in contract unul din locatari este trebut ca si administrator.Toate bune si frumoase pana acum: stabilisem ca din banii incasati sa punem acoperis pe bloc la primavara. Ieri s-a apucat omul si a montat interfon la scara. L-am intrebat de ce a facut asta, daca a intrebat pe cineva si a zis ca asa a stabilit el cu inca 2 vecini. Vreau sa ma lamuresc si eu: in astfel de cazuri nu este nevoie de acceptul tuturor locatarilor? Adica sunt si banii mei acolo, contractul este facut pe baza unui tabel nominal. Deci vad ca nu ma inteleg cu el asupra acestui aspect. Unde ma adresez in situatia asta?
Asa este, am gresit de data asta. Am vorbit cu vreo 3 vecini si nici ei nu stiau nimic despre montarea unui interfon. "Administratorul" ( pun ghilimele pentru ca nu este adminstrator oficial, chiar nu stiu cum s-a desemnat el singur sa se ocupe, probabil sa bage si el ceva bani in buzunar) se cam ascunde. Ma rog diseara sper sa il prind sa stau de vorba cu el. Vroiam doar sa stiu daca, in cazul in care nu vrea sau nu are cum sa dovedeasca banii cheltuiti unde pot sa il reclam sa justifice cheltuielile.
Dar presedinte sau comitet executiv nu aveti la acel bloc? Chiar daca sunteti doar asociatie de locatari, tot trebuie sa aveti presedinte, comitet executiv, cenzor si ADMINISTRATOR, adica unul cu atestat.
In plus, montajul unei instalatii de interfon se ridica undeva la maxim 2000 de lei.
Pentru a evita astfel de situatii, la viitoarea sedinta a adunarii generale stabiliti clar, prin vot, la ce sa se foloseasca sumele colectate din aceasta chirie.
In ce an este construit blocul?
Daca nu sunteti niciun fel de asociatie, atunci cand s-au pus antenele pe bloc cine a semnat, firma de telefonie/cablu, trebuia sa semneze cu cineva, pentru ca acel contract este facut intre doua parti.
Contractul este facut intre firma de cablu si toti proprietarii de apartamente de pe scara. Este un tabel cu locatarii, unde a semnat fiecare in parte. Blocul este facut in 1990, are vreo relevanta?
Antene gsm
marpl2005
Suntem o asociatie de proprietari constituita din doua blocuri(la distanta de 10cm unul de celalalt), pe unul din blocuri este montata o antena GSM pentru care ... (vezi toată discuția)
Internet la bloc
v.coman
1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ?
(singura firma ... (vezi toată discuția)