avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere din salariu

Cine poate sa-mi dea un sfat pentru urmatoarea problema:
Am incheiat raporturile de munca cu angajatorul (am ramas in somaj) din 15 decembrie, m-am intalnit in sfarsit cu fostul patron sa-mi plateasca salariul pe noiembrie si decembrie. Pe decembrie mi-a dat toti banii iar pe noiembrie mi-a oprit suma cuvenita pentru zece zile in care am fost in medical, (a impartit salariul pentru luna respectiva la zilele din luna si suma pentru o zi a inmultit-o cu 10 zile, de fata cu mine). Mi-a spus ca nu e obligat sa-mi dea banii pana cand nu-i primeste el de la casa de sanatate. Eu nu cred ca el poate sa-mi retina din salariu pe acest motiv, stiu ca este obligat sa-mi plateasca salariul fara nici o retinere nejustificata, iar casa de sanatate vireaza banii dupa o perioada, nu stiu exact, dar asa procedeaza la toate firmele nu numai la el. Ce faceam daca, doamne fereste, era un caz mai grav si eram in medical 1 - 2 luni, eu nu mai aveam nici un venit? Am refuzat sa-i semnez statul de plata pentru ca acolo era trecuta toata suma pe care trebuia sa mi-o dea.
Este corect ca mi-a oprit din salariu pentru acest motiv?
Pot sa-l actionez in instanta? sau ce pot sa fac?
Multumesc mult pentru sfat.
Cel mai recent răspuns: ddianna , utilizator 16:30, 17 Ianuarie 2011
Concediu medical constituie ordin de plata pentru angajator.Este treaba angajatorului daca doreste sa recupereze banii de pe concediu medical.Trebuie sa va plateasca CM.Daca nu o face puteti sa va adresati instantei in 30 zile de la primirea deciziei de concediere la tribunalul indicat in decizie.
Il poti actiona in instanta, sunt banii tai, e dreptul tau.Angajatorul nu poate efectua reţineri din salariu decât daca exista o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea salariului in timpul concediului medical valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am urmatoarea intrebare: In prezent sunt in concediu medical iar angajatorul refuza sa-mi dea salariul pentru luna Noiembrie 2011 (atunci fiind ... (vezi toată discuția)
Nedumerire retinere salariu,impozit jondoe1 jondoe1 se da urmatoarea speta,unui angajat i se opreste 10% din salariu pentru luna noiembrie,bani sunt luati pe 5 decembrie,fara a primi nici o decizie de retinere ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit pensie facultativa nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua Va rog sa ma ajutati intr-o mica problema. Avem o salariata ce cotizeaza la o pensie facultativa (pilonul III) si pentru care faceam noi retinerile ... (vezi toată discuția)