avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce riscam daca folosim marca si sloganul inainte de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce riscam daca folosim marca si sloganul inainte de finalizarea procesului de inregistrare?

Firma noastra are depuse la OSIM cereri de inregistrare marca si respectiv slogan.Ce riscam daca le utilizam inainte de a primi certificatul OSIM pentru ele? Am inteles ca dureaza mult, pana la 6 luni chiar!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 12:49, 25 Ianuarie 2011
Daca ati facut cercetare documentara inainte, stiti in mare daca exista opozitii. Daca n-ati facut, e la fel cum nu ati fi depus cererea in cazul in care aceasta va fi respinsa. Prin urmare, faceti la OSIM cercetare documentara (dureaza putin) si puteti folosi cu teama redusa marca. Vedeti www.osim.ro
Buna seara,

Ati depus cererile la OSIM, dar nu ati precizat daca a trecut termenul de opozitie din partea tertilor sau nu. Daca acest termen a trecut si nu ati primit opozitii, puteti folosi linistiti marca/sloganul. Nu trebuie sa asteptati emiterea certificatelor. Daca nu a trecut inca, sigur ca ar fi bine sa efectuati o cercetare documentara, asa cum a zis si colegul "eumarian".
Aceasta cercetare este relevanta si dpdv al dispozitiei legale care precizeaza ca titularul unei marci anterioare , similare sau identice cu a dvs, inregistrata pentru produse /servicii similare sau identice, chiar daca nu a facut opozitie, poaate sa ceara in tribunal anularea marcii dvs, in termen de 5 ani de la data depunerii ei.
Succes in continuare!
Da, termenul de 2 luni de la publicarea in BOPI expira in cateva zile! Nelamurirea mea este insa urmatoarea: ce diferenta este intre riscul de a folosi aceasta marca inainte de expirare termen opozitie si cea de dupa expirarea acestui termen? Asta in conditiile in care opozantul oricum poate in termen de 5 ani sa ceara anularea marcii respective?
Multumesc!
Buna ziua,

Marca se poate folosi si inainte si dupa. Riscul de a o folosi este acelasi si inainte si dupa este dat de faptul ca dvs. depuneti o marca azi la OSIM, maine scoateti pe piata produsul sub marca respectiva (asta insemnand cheltuieli de productie si marketing) si la expirarea celor 2 luni (daca nu ati facut cercetare documentara) se depune o opozitie de cineva care are o marca similara/identica cu a dvs. Oponentul castiga si va mai cere si daune. Deci veti avea o gramada de cheltuieli. Daca o folositi dupa obtinerea certificatului si un tert va da in judecata peste 3 ani, castiga si va cere daune este acelasi lucru. Doar daunele vor fi mai mari pentru dvs. Ideea este, daca chiar doriti sa investiti bani in scoaterea pe piata a unui produs/serviciu , sa faceti acea cercetare documentara pentru a sti exact ce sanse sunt sa va faca cineva opozitie sau sa va ceara anularea marcii, in timp de 5 ani de la depunere.
Succes in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca elena_neculau@yahoo.com elena_neculau@yahoo.com Adresez o intrebare specialistilor in domeniu. La inceputul lunii februarie 2014 am depus o cerere pentru inregistrarea unei marci. La acea data, in urma ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unei marci care este deja inregistrata in alta clasa mjuovy mjuovy Buna ziua, Ma aflu un fata unei situatii: Am depus la OSIM inregistrarea a 6 marci pentru niste produse medicale (suplimente nutritive), in clasele 5 si ... (vezi toată discuția)