avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... vama - cantitatea de tigari ce poate fi scoasa legal
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

vama - cantitatea de tigari ce poate fi scoasa legal

Am inteles ca din 3.01.2011 la iesirea din tara in spatiul Schengen ai dreptul sa scoti din tara 4 cartuse de tigari. Vroiam sa ma informez la politia de frontiera , dar ei nu prea divulga secrete de genul asta, altfel nu ar mai face niste banutzi pe spinarea altora ( prin amenzi ilegale).Daca se poate as dori ceva oficial. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:22, 18 Ianuarie 2011
O reglementare care sa permita scoaterea unui produs din tara (in afara de anumite bunuri, precum tablouri aur altele asemenea) este principial o absurditate.

Dar chiar daca legea va pemite sa scoateteti din tara 4 cartuse de tigari, problemele le veti avea in alta parte: in multe tari din UE este permisa iintroducerea doar a maxim 2 cartuse de tigari, iar in altele (Austria, Germania si altele) doar un cartus de tigari de persoana majora.

Deci informativa mai bine asupra restrictiilor in alte tari.
Doar douazeci de pachete de tigari - pentru uz propriu, cum s-ar spune...
"Imprastiate" prin bagaje por fi chiar si 30 de pachete.. Deh, unii fumeaza mai mult decat altii... O chestiune de noroc, pana la urma...
trope_doi a scris:

Doar douazeci de pachete de tigari - pentru uz propriu, cum s-ar spune...
"Imprastiate" prin bagaje por fi chiar si 30 de pachete.. Deh, unii fumeaza mai mult decat altii... O chestiune de noroc, pana la urma...



Exact, chestie de noroc. Iar daca ai ghinion si esti prins, te va costa pachetul in plus cam de doua ori pretul din tara unde esti prins: impozit, accize, amenda si confiscarea marfii.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod vamal - cantitatea maxima de tigari admise Sergiu22SV Sergiu22SV Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita? (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator si prejudiciu ContSters201986 ContSters201986 Buna ziua.Imi cer scuze ca va tot deranjez cu intrebarile mele.A inceput procesul pe fond si avocata mi-a sugerat sa mmerg pe recunoastere la fel cum mi-ati ... (vezi toată discuția)