avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie administrator

Suntem patru asociati la un SRL nou infiintat. Pe langa faptul ca sunt si asociat sunt si administrator. De 3 luni de zile, ceielalti asociati refuza sa mai puna bani pentru finantarea companiei. Au pus la inceput, la infiintare, dar de atunci nu au mai contribuit cu nimic. Acum o saptamana am primit mail cum ca se retrag ca si actionari si ca sa le dau banii investiti pana acum, in momentul in care compania se va situa mai bine financiar. Ce ar trebui sa fac in caz in care nu vor sa imi vanda actiunile? Ca si administrator pot sa vand sau sa cedez bunuriile companiei (cel putin sa imi recuperez banii pana acum) dupa care sa demisionez? Va sunt recunoscator pentru orice sfat....
Pot sa vand mobillier, PC, laptup-uri..etc ca sa imi recuperez banii inainte de retragere ca si asociat? Ma gandesc ca in baza actului de creditare a companiei, asa pot sa imi recuperez parte de bani inainte sa ii instiintez ca vreau sa parasesc compania. Imi este teama ca dupa ce ca nu au pus bani, timp de trei luni o sa mai vina si cu pretentii sa impartim ceea ce am pus numai eu pana la momentul de fata.
Restituirea creditului de catre societate nu se face arbitrar: vand un laptop acum, o rosie maine, etc. Contractul de creditare prevede ceva?

Trebuie sa aveti in vedere ca exista si un mare conflict de interese: sunteti si reprezentantul legal al societatii, si asociat al ei. Daca va rambursati creditul dupa bunul plac se prea poate ca operatiunea sa fie abuziva si sa fie desfiintata in instanta de ceilalti asociati. Depinde mult de situatia concreta.
Cel mai bine in astfel de cazuri, in situatia in care nu sunteti la curent cu legile din Romania, ar fi sa apelati la un avocat direct, si sa aveti bineinteles si documentele pentru infiintarea firmei la dumneavoastra. El va poate ajuta mult mai mult in astfel de cazuri pentru ca stie unde sa caute si stie si ce documente trebuiesc facute mai departe.
In al 2lea rand, pentru a se retrage din societate trebuie sa redactati "Hotararea adunarii generale a asociatilor" si un "Contract de cesionare" de parti sociale, iar aici puteti negocia dumneavoastra preluarea partilor sociale care le apartin. Retragerea dintr-un SRL nu se face pur si simplu, trebuiesc actele mentionate mai sus inregistrate la Registrul Comertului asta bineinteles daca si dumneavoastra veti fi de acord sa pastrati firma.
In concordanta cu contractul de creditare firma,puteti vinde din bunurile mobile si imobile cu motivarea restrangerii activitatii,chiar daca ceilalti asociati nu stiu de intentia dumneavoastra de a pleca din firma.
Va sugeram ca acest lucru sa incercati sa-l faceti intr-o perioada de timp decenta pentru a nu intra in conflict cu asociatii
Pe masura ce vindeti aceste bunuri puteti opera si in contabilitate,restituire imprumut/creditare firma.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Asociat cu figuri..... dch dch Buna ziua Sunt administrator si asociat al unei firme, infiintata in urma cu aproape 2 ani. Firma are 4 asociati. cu parti sociale egale. In luna iulie, 2007, ... (vezi toată discuția)
Retragerea din firma si restituirea aportului social alinamugur alinamugur Conforma dictionarului juridic definitia pentru [b]\"Aport social\"[/b] este [quot] Denumire generica data obligatiei pe care si-a asumat-o orice ... (vezi toată discuția)
Problema asociati/administratori vanzare bun uciucubelu uciucubelu Am o problema si nu stiu cum sa ies din incurcatura. In 2012 am infiintat o firma impreuna cu o matusa. Am creditat eu firma si am cumparat un cap tractor + ... (vezi toată discuția)