avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident; in ce termen poate fi atacata rezolutia?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident; in ce termen poate fi atacata rezolutia?

In luna august am avut un accident din cauza unui copil ,care circula pe un motoscuter . Mai exact a patruns in intersectie fara sa i-mi acorde prioritate si fara sa se asigure ,iar eu am fost nevoit pentru a evita accidentul sa virez brusc drapta ,am lovit o teava de metal aflata pe acostament si am avariat masina foarte grav ,deoarece sa rostogolit de 2 ori . Copilul a fugit de la locul accidentului ,eu am anuntat la 112 , a sosit politia din localitate ,dupa care am mers la postul de politie si am dat o declaratie cum sa produs accidentul. In urma acelei declaratii, am primit dovada de reparatie a masinii.Dupa 3 ore ,am fost contactat de parintii copilului pentru a ne intelege asupra pretentiilor materiale.
A ramas sa ma despagubeasca cu suma de 1550 de euro ,dar in 2 rate .
Am fost de acord si dupa 2 luni am primit doar 500 de euro.Parintii copilului nu au mai dat nici un semn de viata de atunci si la inceputul lunii Ianuarie am hotarat sa merg la postul de politie pentru a cere datele exacte ale copilului si parintilor pentru ai putea actiona in instanta, pentru a recupera prejudiciul.
Partea interesanta este ca; de la politie nu au vrut sa i-mi comunice nici un nume ,daca eu nu dau o alta declaratie din care sa reiasa ca am cunoscut autorul in luna Noiembrie.
Poate va intrebati de ce??????asa cum inca ma intreb si eu #-o
Motivul ar fii :- ca accidentul nu a fost inregistrat ?{asa cum banuiesc eu }
- copilul nu a fost sanctionat nici macar cu amenda pentru :-conducerea unui moped fara sa aiba varsta minima de 16 ani impliniti.
-conducerea unui moped fara sa aiba un atestat din care sa reiasa ca a urmat cursurile de legislatie ,din moment ce el are doar 15 ani.
- acel moped nu avea nici asigurare RCA.
Am mare nevoie de un sfat al unui specialist ,pentru a da in judecata pe cel vinovat , sau vinovati , in speta pe politisti.
Cel mai recent răspuns: virtopeanu costel , utilizator 20:56, 26 Mai 2011
faceti o sesizare scrisa prin care solicitati aceste date, anexind si dovezile privind declararea accidentului.
in lipsa raspunsului de la politie, cereti aceleasi date la organele superioare - IPJ.
daca nici asa nu merge, sesizati corpul de control al MAI prin care invederati lipsa de diligenta si solicitati verificarea inregistrarii accidentului la sectia de politie locala.

dupa ce finalizati aceasta hirtogaraie, mai oferiti informatii despre rezultat.
Formulati sesizare cu cele petrecute la Inspectoratul Judetean de Politie si la IGPR-Directia Politiei Rutiere,aratati ca politistii nu au inregistrat accidentul.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc ,sper sa ajung zilele acestea la IJP.Am banuit eu ca ceva nu este in regula din moment ce ei tot insistau sa dau o alta declaratie cu privire la accident .
Va tin la curent cu amanunte, dupa ce le obtin.
Nu a fost chip sa gasesc macar un agent astazi la postul de politie,am gasit doar 2 eleve care nu au vrut sa inregistreze cererea , pe motiv ca ele sunt in stagiu.
Ma duc si maine ,sper si cu televiziunea locala .:D
Am depus cererea catre seful postului de politie din localitatea unde a avut loc accidentul si marti astept sa primesc raspunsul.
Am chemat si televiziunea locala si le- am dat inregistrarea accidentului,luni o sa apara pe postul local,iar reporterii au inceput sa puna intrebari si la politia locala si politia judeteana cu privire la accident ,deoarece sunt ceva nereguli.
Asa cum am banuit, accidentul nu este inregistrat la postul de politie local ,apare doar in registrul apelurilor de urgenta 112 , cu toate ca la acea data seful de post a eliberat dovada de reparatie a masinii mele .
Intrebarea mea este ;Daca il pot chema in instanta si pe seful de post odata cu cei vinovati de producerea accidentului ,pe motiv ca a incercat musamalizarea accidentului si a permis celor vinovati sa plece in Italia.

Alte discuții în legătură

Accident cu iz penal? Bogdan Petrescu Bogdan Petrescu Am fost implicat intr.un accident rutier ,am lovit o masina care nu s.a asigurat la schimbarea benzii si mi.a taiat calea. Bucuresti ,intersectia bd Aerogarii ... (vezi toată discuția)
Deranjarea vecinilor cu lautarii toata noaptea aisa-s aisa-s am un vecin care facand niste bani din constructii, cand i se pune pata pune muzica f tare intr-un foisor dupa batatura lui, pe seara ca sa ne deranjeze si mai ... (vezi toată discuția)
Solutionare accident starsky starsky In urma unui accident de circulatie partile s-au impacat , partea vatamata a dat declaratie precum ca nu doreste sa depuna plangere penala si nu are nici un ... (vezi toată discuția)