avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident; in ce termen poate fi atacata rezolutia?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident; in ce termen poate fi atacata rezolutia?

In luna august am avut un accident din cauza unui copil ,care circula pe un motoscuter . Mai exact a patruns in intersectie fara sa i-mi acorde prioritate si fara sa se asigure ,iar eu am fost nevoit pentru a evita accidentul sa virez brusc drapta ,am lovit o teava de metal aflata pe acostament si am avariat masina foarte grav ,deoarece sa rostogolit de 2 ori . Copilul a fugit de la locul accidentului ,eu am anuntat la 112 , a sosit politia din localitate ,dupa care am mers la postul de politie si am dat o declaratie cum sa produs accidentul. In urma acelei declaratii, am primit dovada de reparatie a masinii.Dupa 3 ore ,am fost contactat de parintii copilului pentru a ne intelege asupra pretentiilor materiale.
A ramas sa ma despagubeasca cu suma de 1550 de euro ,dar in 2 rate .
Am fost de acord si dupa 2 luni am primit doar 500 de euro.Parintii copilului nu au mai dat nici un semn de viata de atunci si la inceputul lunii Ianuarie am hotarat sa merg la postul de politie pentru a cere datele exacte ale copilului si parintilor pentru ai putea actiona in instanta, pentru a recupera prejudiciul.
Partea interesanta este ca; de la politie nu au vrut sa i-mi comunice nici un nume ,daca eu nu dau o alta declaratie din care sa reiasa ca am cunoscut autorul in luna Noiembrie.
Poate va intrebati de ce??????asa cum inca ma intreb si eu #-o
Motivul ar fii :- ca accidentul nu a fost inregistrat ?{asa cum banuiesc eu }
- copilul nu a fost sanctionat nici macar cu amenda pentru :-conducerea unui moped fara sa aiba varsta minima de 16 ani impliniti.
-conducerea unui moped fara sa aiba un atestat din care sa reiasa ca a urmat cursurile de legislatie ,din moment ce el are doar 15 ani.
- acel moped nu avea nici asigurare RCA.
Am mare nevoie de un sfat al unui specialist ,pentru a da in judecata pe cel vinovat , sau vinovati , in speta pe politisti.
Cel mai recent răspuns: virtopeanu costel , utilizator 20:56, 26 Mai 2011
Raspunsul este negativ,el nu a indeplinit o obligatie de serviciu.
Puteti formula plangere penala impotriva acestuia pentru abuz in serviciu,la Parchetul de [e langa Tribunalul local,sa va adresati cu o sesizare sefilor sai ierarhici sau sa il actionati in judecata,in civil, pentru eventualul prejudiciu creat.
Asa am facut astazi,am facut plangere la DGA, impotriva politistilor care nu au inregistrat accidentul si nu au luat nici o masura ,nici macar contraventionala impotriva celor vinovati .Astept acum sa vad cand primesc citatie de la parchet .
In legatura cu acest caz ,mai am cateva nelamuriri,Dupa ca am facut aceasta plangere la DGA,am mai fost chemat sa aduc probe noi la dosar ( inregistrarea video ,am mai dat o alta declaratie si am mai adaugat cateva hartii, inclusiv recunoasterea din imagini a parintelui acelui copil care a condus scuterul. )
Intrebarea mea este : trebuie sa fac o alta plangere penala la Parchet sau astept solutionare acestui dosar si abia apoi sa ii chem in civil pentru a recupera prejudiciul ?
Astazi am primit rezolutia de la Parchetul de pe langa Tribunal,cu privire la plangerea mea penala ,sub aspectul savarsirii infractiunii de "Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor "{in forma calificata }inpotriva politistilor care nu au inregistrat accidentul .
Doresc sa stiu in cate zile poate fi atacata aceasta rezolutie , pentru ca sunt numai aberatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu iz penal? Bogdan Petrescu Bogdan Petrescu Am fost implicat intr.un accident rutier ,am lovit o masina care nu s.a asigurat la schimbarea benzii si mi.a taiat calea. Bucuresti ,intersectia bd Aerogarii ... (vezi toată discuția)
Deranjarea vecinilor cu lautarii toata noaptea aisa-s aisa-s am un vecin care facand niste bani din constructii, cand i se pune pata pune muzica f tare intr-un foisor dupa batatura lui, pe seara ca sa ne deranjeze si mai ... (vezi toată discuția)
Solutionare accident starsky starsky In urma unui accident de circulatie partile s-au impacat , partea vatamata a dat declaratie precum ca nu doreste sa depuna plangere penala si nu are nici un ... (vezi toată discuția)