avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Buna ziua.
Ce se intampla in situatia in care un angajat are o cerere de concediu de odihna depusa si aprobata, si angajatorul, intre timp, hotaraste sa trimita angajatul in somaj tehnic o perioada care acopera si perioda solicitata de CO?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:54, 18 Ianuarie 2011
Daca este aprobata mergeti in concediu la data fixata. Abia apoi intrati in somaj tehnic.
Multumesc pentru promptitudine. Dar daca perioada de somaj tehnic incepe inaintea perioadei solicitate de CO si se termina dupa? Poate fi intrerupt somajul tehnic?
1. In concediu de odihna nu se poate pleca asa, pur si simplu, numai fiindca sunt programat intr-o anumita perioada. Se face cerere sau bon de concediu si se aproba de angajator.
2. In perioada de "somaj tehnic" CIM este suspendat deci nu-si mai produce efectele pe acea perioada.
3. Asadat trebuie sa inceteze suspendarea CIM si apoi sa plece in CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim in concediu de odihna si dupa aprobarea incetarii cim prin acordul partilor mmaria mmaria Un director, prin presiuni efectuate asupra lui a fost fortat sa formuleze cerere de incetare a CIM prin acordul partilor la o anumita data. Pana la data ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz concediu de odihna anemarybella anemarybella Buna sunt Ana Maria iar ieri mi-am scris demisia , mia dat 30 zile de preaviz iar azi am citit undeva ca daca nu mi-am luat concediul de odihna aferent ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 1. in cazul in care am o indicatie terapeutica ... SANTIER SANTIER Concediu medical 1. In cazul in care am o indicatie terapeutica de terapie hiperbara, si apelez la o clinica privata (fara contract cu CNAS), pot beneficia ... (vezi toată discuția)