avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM in concediu de odihna si dupa aprobarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM in concediu de odihna si dupa aprobarea incetarii CIM prin acordul partilor

Un director, prin presiuni efectuate asupra lui a fost fortat sa formuleze cerere de incetare a CIM prin acordul partilor la o anumita data. Pana la data respectiva, a predat gestiunea practic si a intrat in concediu de odihna. Pana la expirarea perioadei de concediu de odihna a primit o decizie de suspendare a CIM si un convocator pentru efectuatea cercetarii disciplinare pentru o data ulterioara datei la care urma sa inceteze contractul ca urmare a cererii aprobate. Considerati ca aceasta decizie de suspendare si cercetare disciplinara este legala?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:17, 8 August 2012
Hmmm, greu de spus fara sa vedem toate actele.
Aparent sunt legale, nu vad de ce n-ar fi. Practic insa, sunt cam inutile, nu pot avea nici o finalitate reala si legala.
Ar fi bine de stiut:
1. directorul are cerere de concediu aprobata?
2. ia- fost platita in avans indemnzatia de concediu de odihna?
3. din decizia de suspendare a cim, rezulta cumva ca cim este suspendat si pe durata concediului?
4. ce fapte i se imputa (cumva absente nemotivate pe perioada cat a fost in concediu de odihna)?
1.da, in pontajul lunii iulie figureaza in co, inclusiv in perioada in care in decizie se mentioneaza ca are CIM suspendat
2.indemnizatia intra in salariul lunii iulie
3.nu se face nicio mentiune in decizie cu privire la co
4.nuu, niste generalitati de genul nu a respectat fisa postului, regulamentul intern si ccm fara sa fie mentionate concret faptele
Singura consecinta negativa posibil legala pe care o poate suferi salariatul ar fi sa fie pontat ca suspendat si sa nu fie platit pentru perioada de concediu.
Nu mi se pare legala o astfel de abordare, deoarece (1) odata aprobata cererea de concediu de odihna, este nefiresc sa o anuleze indirect, prin suspendare (2) nu cred ca se poate suspenda un contract pe durata concediului (3) suspendarea apare ca nejustificata - de obicei suspendarea pe durata cercetarii disciplinare are ca scop inlaturarea salariatului de la locul de munca pentru suspiciunea ca ar putea produce daune in continuare, prin continuarea indisciplinei; or daca salariatul deja este in concediu, nu se justifica inlaturarea suplimentara prin suspendare.

Aparent, cercetarea disciplinara este pornita prost (e prea devreme ca sa spun nelegal), fie si numai pentru ca nu se aduc la cunostiinta acuzatiile in mod concret.
Nu pot sa inteleg motivele pentru care angajatorul se chinuie cu atata birocratie pentru un angajat in prag de plecare. (ori agajatorul este slab informat, ori il impinge ceva dincolo de cele sumar descrise pe forum) Demersurile lui nu pot avea finalitate, legal vorbind ...
De concediat disciplinar nu va putea concedia, deoarece la data cercetarii contractul va fi deja incetat din alte motive. Nici alta sanctiune decat concedierea nu va putea aplica, fiindca nu va mai avea la ce / cui.
Angajatul nu trebuie sa se duca la cercetarea disciplinara stabilita dupa incetarea contractului. Sa-i ignore si sa-si vada de ale lui.

Daca mai primiti alte acte / aflati de alte masuri, puteti sa reveniti cu informatii si vedem atunci ce-ar fi de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Un angajat a solicitat invoire de 3 ore(in data de 28.10) si o zi din concediul legal(in data de 29.10), cereri care au fost refuzate de catre seful ... (vezi toată discuția)
Suspendare si incetare cim elam elam Buna ziua! Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: - am un salariat , angajat cu cim care ii expira pe data de 14.04.2013, contract care nu va mai fi ... (vezi toată discuția)