avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj bunuri

Buna seara
am si eu o mare rugaminte la dumneavoastra,matusa mea a ramas unicul mostenitor dupa sotul ei decedat in 1998-are certificat de mostenitor .In urma cu 10 ani s-a recasatorit dar abia in 2008 sau casatorit civil ,practic 8 ani au trait in concubinaj,din pacate si cel de al doilea sot a murit acu cateva luni.Intrebarea mea pentru dumneavoastra este -copii celui de al doilea sot au dreptul la cota parte din apartamentul mostenit din prima casatorie?dar matusa mea are cota parte la apartamentul celui de al doilea sot ?Va multumesc foarte mult pentru raspuns si daca nu m-am facut inteleasa va rog sa-mi transmiteti pentru a va putea lamuri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:50, 18 Ianuarie 2011
1. copii celui de al doilea sot au dreptul la cota parte din apartamentul mostenit din prima casatorie?d

Nu intrucat apartamentul mostenit din prima casatorie este bunul propriu al matusii, nefiind obtinut in timpul celei de-a doua casatorii

2.dar matusa mea are cota parte la apartamentul celui de al doilea sot ?

Are drept de mostenire, doar daca acel apartament a fost dobandit in timpul casatoriei cu dumneaei

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Casa matusii e dobandita inainte de casatorie astfel incat copiii celui de-al doilea sot nu au drept la aceasta casa.
In ce priveste apartamentul sotului, banuiesc ca e dobandit inaintea casatoriei cu matusa d-voastra. Daca el e proprietatea lui exclusiva, matusa vine la mostenire impreuna cu copiii acestuia, in calitate de sotie supravietuitoare.
daca nu sunt si bunuri comune de impartit, din ap sotului, copii mostenesc 3/4 , iar sotia mosteneste 1/4
mostenirea sotiei e bunul propriu al acesteia, copii sotului, nu au vreun drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua tuturor, Fiind o mamica responsabila(si nu chiar foarte tanara...),as dori sa stiu ce-l va astepta pe copilul meu in viitor in situatia decesului ... (vezi toată discuția)