avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... stimulente
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

stimulente

as dori sa stiu interpretarea unui articol din OG.92/2003 privind Codul de procedura fiscala.
4) Ministerul Economiei ”i Finan–elor ”i unit„–ile administrativ-teritoriale constituie lunar fonduri pentru acordarea de stimulente personalului din aparatul propriu al Ministerului Economiei ”i Finan–elor ”i al Agen–iei Na–ionale de Administrare Fiscal„ ”i din unit„–ile subordonate, respectiv compartimentelor de specialitate cu atribu–ii Œn administrarea crean–elor fiscale locale, dup„ caz, prin re–inerea unei cote de 15% din:
a) sumele reprezentƒnd valoarea crean–elor fiscale stinse prin executare silit„, potrivit prevederilor prezentului cod;
b) sumele Œncasate Œn cadrul procedurii insolven–ei;
c) sumele reprezentƒnd impozite, taxe ”i contribu–ii stabilite suplimentar ca urmare a inspec–iei fiscale, stinse prin Œncasare sau compensare;
d) sumele reprezentƒnd obliga–ii fiscale accesorii stabilite de organele fiscale, stinse prin Œncasare sau compensare;
e) sumele reprezentƒnd valoarea amenzilor stinse prin Œncasare sau compens
Dilema mea este urmatoarea:institutia in care lucrez are un compartiment buget,finante colectare venituri,executare,resurse umane unde angajatii au atributii numai de executare,sau resurse umane,numai evidenta cheltuielilor.Fiecare cu patratica lui.Prevederea legala enuntata mai sus da dreptul sa constituim un fond de stimulente din executari silite si au dreptul sa-l ia cei din compartimentul cu atributii in administrarea creantelor fiscale.Insa avand in vedere ca din compartimentul nostru fac parte si persoane care nu se ocupa de administrarea creantelor fiscale,mi se pare normal sa aiba acest drept doar acei care conform fiselor postului au atributiile enuntate mai sus.
Ca la noi la nimeni... noi muncim iar cei care se ocupa exclusiv de cheltuieli,sau resurse au luat si ei bani!E normal?
Cel mai recent răspuns: tatila , utilizator 14:47, 30 Noiembrie 2011
bun... deci : potrivit legii se pot constitui lunar fonduri de stimulare (stimulente), ca urmare a incasarii creantelor prin modalitati de executare silita, in ceea ce priveste distribuirea acestui fond de stimulente constituit, este normal ca acest fond sa se atribuie cu precadere persoanelor care isi aduc aportul la incasarea creantelor prin executare silita
daca acolo la dumneavoastra , angajatorul procedeaza in alt mod , ceva nu este in regula
neregula este ca......ceA CARE SE OCUPA DE CHELTUIELI asa numita contabila care se ocupa strict de cheltuieli a considerat ca are si ea dreptul fara sa miste un pai...iar primarul nu stiu daca stie sau nu.Si daca stie ...ei sunt oricum prinsi de nas si primarul inghite galusca.Dansa se leaga de faptul ca scrie compartiment in lege si ea se afla sub acelasi compartiment.Dar noi prostii nu tb sa mai citim in continuare,sa nu interpretam si sa facem conexiuni cu alte articole.Nu tb sa vedem ca spune cu atributii de administrare a creantelor,si ea nu are nici o legatura,doar pt ca face un stat de plata(asta e in fisa postului) are drepturi egale cu noi?Iar la nivelul institituiei noastre,structura organizatorica este proasta.Sub un compartiment pe care le include pe toate suntem toti.."finaciar,contabilitate venutiri,executari silite,resurse umane...."Si atunci ma intreb averm aceleasi drepturi?Eu consider ca nu atata timp cat stim clar fiercare ce treaba face?"
In mare cred ca ai inteles problema mea....si eu la randul meu am inteles mejajul tau...drept pentru care as dori sa ma sfatuiesti....sa procedez corect referitor la calea de atac....adica....ce tb sa fac sa se ia masurile necesare,corecte,sa ne aparam drepturile....sa ne ferim de hoti?Simpla discutie s-a dovedit la nivelul institutiei noastre destul de proasta si in alte randuri pentru ca se promite...verbal si nu se face.De aceea as vrea sa recurg la o modalitate care sa implice ceva scris...ce tb sa fac ,cu ce sa ma inamerz?
nu vreau sa ma las!
Te rog.....multumesc!
sofia1975 a scris:

unde scrie?Ca totusi cred ca e clar cel putin pt mine ""cu atributii in admnistrarea creantelor fiscale
nu?Ce zici?

Creditorul bugetar poate constitui fonduri pentru acordarea de stimulente personalului din aparatul propriu şi din unităţile subordonate, după caz. Bugetarii au fel de fel de sporuri si li se aduga la salariu vechimea, indemnizatii de conducere ori stimulente. In mediul privat nu se pune problema unei vechimi, iar salariul este alcatuit din doua componente. Componenta fixa, care este reprezentata de salariul de baza, care de cele mai multe ori este minimul pe economie, si componenta variabila, prin care iti este recompensata performanta.
Pentru un salariu comparabil, un bugetar munceste in medie numai opt ore pe zi. Deci se poate spune ca salariul mediu orar cistigat la stat este mai mare decit cel din mediul privat. "Cei din privat isi muncesc fiecare leu, pe cind la stat exista doar interesul de a cheltui. Si de ce nu ar fi salariile mari, ca doar sint din banii publici? In fiecare an inventeaza cite un spor, nu au limite. Nu exista o strategie in materie de salarii. Cei din institutiile publice primesc cote parti din amenzi. La finante, daca nu ai platit pina pe data de 25 ale lunii, ai platit amenda. Le merg salariile si pina la trei ori mai mari decit sint pe cartea de munca. Salariile mici din mediul privat demostreaza mersul real al economiei Romaniei, si nu cel pe cel din scripte
pt ca la privat nu se pune problema de vechime este pt o meritam...ca te duci la el si te compromiti,accepti orice prostii numai legea nu o respecta astia!
Programul de 8 ore este facut pt un om normal nu pt animale....si daca crezi mataluta ca stii ce salarii au bugetarii ,te inseli!Sau poate cunosti vreo unul din parlament....Nu stiu daca ti-ar conveni sa-ti tocesti ani de zile coatele la facultate,si sa ai un salariu de 6 mil.,adica sub minimul pentru cei cu studii superioare...De ce/?Ca asa vrea Tariceanu,Basescu si toata clica...!.E normal?Noi nu muncim?Sau daca in fiecare padure exista uscaturi tb sa fim bagati in aceeasi oala?Nu avem voie bonuri,nu putem promova,tb sa stam cu acele salarii din grila de salarizare,toti laolalta,raspunderile sunt diferite si salariile sunt la fel....pt ca asa vrea legiuitorul.Pai daca asa vrea...asa sa fie! Adica respectam legea...si cerem toate bonusurile!DA,la stat exista interesul de a cheltui...dar cine cheltuie?In genere,primarii si contabilii...""hotii din administratie"".iar ceilalti printre care ma numar tb sa muncim pe degeaba,raspundere cu carul....inima in pioneze cand vine curtea de conturi pt ca ne cred pe toti hoti...si?
Si daca vii din mediul privat,muncesti pt fiecare leut si esti platit mai bine ca noi...dovedeste-o...adica incadreaza-te in timp ca sa nu primesti amenda...si meriti salariul pe care il ai
sofia1975 a scris:

pt ca la privat nu se pune problema de vechime este pt o meritam...ca te duci la el si te compromiti,accepti orice prostii numai legea nu o respecta astia!
Programul de 8 ore este facut pt un om normal nu pt animale....si daca crezi mataluta ca stii ce salarii au bugetarii ,te inseli!Sau poate cunosti vreo unul din parlament....Nu stiu daca ti-ar conveni sa-ti tocesti ani de zile coatele la facultate,si sa ai un salariu de 6 mil.,adica sub minimul pentru cei cu studii superioare...De ce/?Ca asa vrea Tariceanu,Basescu si toata clica...!.E normal?Noi nu muncim?Sau daca in fiecare padure exista uscaturi tb sa fim bagati in aceeasi oala?Nu avem voie bonuri,nu putem promova,tb sa stam cu acele salarii din grila de salarizare,toti laolalta,raspunderile sunt diferite si salariile sunt la fel....pt ca asa vrea legiuitorul.Pai daca asa vrea...asa sa fie! Adica respectam legea...si cerem toate bonusurile!DA,la stat exista interesul de a cheltui...dar cine cheltuie?In genere,primarii si contabilii...""hotii din administratie"".iar ceilalti printre care ma numar tb sa muncim pe degeaba,raspundere cu carul....inima in pioneze cand vine curtea de conturi pt ca ne cred pe toti hoti...si?
Si daca vii din mediul privat,muncesti pt fiecare leut si esti platit mai bine ca noi...dovedeste-o...adica incadreaza-te in timp ca sa nu primesti amenda...si meriti salariul pe care il ai

Imi cer scuze sper sa nu te superi, dar am lucrat si eu ca bugetar acum mi-am deschis propria afacere. Concluzia mi-era mai bine la stat. Aveam salariu spor de vechime, spor de merit si stimulente( trei salarii). Acum muncesc 12 ore poate 14 ore pe zi si am aceeasi bani,( taxe si impozite multe de platit) Am privit si eu ca si tine in gradina altuia dar nu este asa cum crezi..
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Pentru consilierii juridici din primarii - stimulente acordate conf. art. 227 din codul de pr. fiscala m_irina m_irina Personalului cu atributii in administrarea creantelor fiscale locale, conf. art. 227 din C. de Porc. fiscala, li se acorda stimulente. Conf alin. 6 al art. ... (vezi toată discuția)
Creante fiscale. aleko27 aleko27 Conform legislatie in vigoare ma poate ajuta cineva cu o nominalizare concreta a urmatoarei expresii: \\"compartimente de specialitate cu atribuţii în ... (vezi toată discuția)