avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Sunt angajat cu CIM perioada determinata. Primul a fost pe 1 an. La incheiere mi s-a facut altul pe 6 luni, iar la incheierea lui altul pe 1 an(al treilea cu depasirea perioadei de 24 luni!). CIM sunt pentru aceeasi activitate, acelasi post. Este ultimul CIM legal si valabil? In ce situatie ma aflu? Multumesc pentru raspunsuri/clarificari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 5 Ianuarie 2012
1. Daca este vorba despre un c.i.m. pe durata determinata
Se poate prelungi de nemurate ori pana la implinirea termenului maxim pentru care se poate incheia in astfel de c.i.m. - 36 de luni .

Art.82 alin.3 C.mun. dispune ca , contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Textul de lege nu mai prevede numarul maxim de prelungiri, insa acestea pot fi facute in conditiile reglementate de art.83 C.mun.

2. Daca este vorba despre un contract de munca temporara
In acest sens, avem art.90 C.mun.:
(1) Misiunea de munca temporara se stabileste pentru un termen care nu poate fi mai mare de 24 de luni.
(2) Durata misiunii de munca temporara poate fi prelungita pe perioade succesive care, adaugate la durata initiala a misiunii, nu poate conduce la depasirea unei perioade de 36 de luni.
(3) Conditiile in care durata unei misiuni de munca temporara poate fi prelungita sunt prevazute in contractul de munca temporara sau pot face obiectul unui act aditional la acest contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata gabrielaslavu gabrielaslavu Buna ziua, Asi dori sa-mi dati un raspuns fata de o speta care s-a creat in firma la care lucrez. am angajat cu CIM pe perioada det. o persoana, deoarece ... (vezi toată discuția)
Contract durata determinata genyely genyely buna ziua un salariat cu contract pe perioada determinata caruia i-a expirat contractul poate fi angajat pe perioada nedeterminata?se poate face act ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, Care este perioada maxima pe care se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata? Multumesc (vezi toată discuția)