avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare unitara 2011?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare unitara 2011?

Buna seara. Ma poate lamuri cineva (ca statul m-a tot adanceste in ceata) daca incepand cu luna februarie a.c., bugetarii vor primi drepturi salariale dupa o lege a salarizarii unitare? Este in vigoare si se aplica vreo varianta din cele 999 elaborate pana acum? Imi puteti indica un link unde se gaseste grila cu coeficientii, sau un mod de a calcula salariile?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:58, 19 Ianuarie 2011
Deocamdata nu sunt 999 de variante, ci numai HG 1193/2010 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, care a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 824 din 9 decembrie 2010.

Art. 1
Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 670 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna in anul 2011 reprezentand 3,94 lei/ora.
Coeficientii sunt tot cei din CCMN cel vechi, pana la inregistrarea celui nou.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Deci momentan nu avem o lege a salarizarii unitare, ci doar o H.G care reglementeaza salariul minim brut pe tara. Corect? Si atunci vor aparea modificari la salariile bugetarilor care aveau oricum venituri mai mari decat acest salariu minim?
viorel22 a scris:

Deci momentan nu avem o lege a salarizarii unitare, ci doar o H.G care reglementeaza salariul minim brut pe tara. Corect? Si atunci vor aparea modificari la salariile bugetarilor care aveau oricum venituri mai mari decat acest salariu minim?


Nici nu am avut o lege pentru asta, ci numai HG.
Potrivit dispozitiilor art. 159 alin. (1) din Codul muncii, ”Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste prin Hotarare a Guvernului, dupa consultarea sindicatelor si a patronatelor.”
Interesant va fi modul cum se va aplica CCMN 2011-2014, care are un plafon mai mare, de 700 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim 2011 stromelectro stromelectro Puteti sa-mi spuneti ce salariu minim se aplica de la 1 ianuarie 2011 pentru cei cu studii liceale sau superioare neexistand niciun coeficient de aplicare ... (vezi toată discuția)
Precizare: agentul de paza cu atestat e considerat calificat sau necalificat? nik61 nik61 Va salut, as dori sa stiu dupa noul cod al muncii agentii de paza cu atestat se considera muncitori calificati sau necalificati si care este nivelul de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie AlexandraLevi AlexandraLevi Care este salariul minim pe ecomomie la ora actuala la privat? Multumesc! (vezi toată discuția)