avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cat platesc la sta tca PFA,mai ales ca nu castig din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cat platesc la sta tca PFA,mai ales ca nu castig din activit.mea decat 250 ron

Sunt PFA din aceasta luna si fac reflexoterapie.Marturisesc cu mana pe suflet ca luna asta nu am avut nici un pacient pana acum.Ce datorii achit la stat in aceste conditii?Si cand si unde le achit?Abia mi-am deschis cabinetul.!
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 22:25, 19 Ianuarie 2011
Mergeti la Administratia financiara si depuneti declaratii. Impozitele se datoreaza tremestrial in functie de venitul declarat .
Multumesc ptr.raspuns d-nei avocat!O seara buna va doresc!
Va sfatuiesc, din prudenta, sa declarati un venit estimat mai mic decat cel rezultat din calculul bugetului dvs. pentru a putea suporta impozitul aferent (16%). abia in mai anul 2012, veti depune o declaratie cu venitul real si vi se va emite decizia finala de impunere (prin care se va face regularizarea platilor, e mai bine sa fiti datoare la fisc decat fiscul sa va fie dator). deasemenea va tb sa mergeti si la casa de sanatate cu declaratia de impunere initiala, depusa la adm financiara, pt a vi se emite si decizia aferenta contribuitiei la casa de sanatate (5,5%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere minuscula minuscula Am un contract de inchiriere IN LEI , pe un an , adica pana in iunie 2008, inregistrat la adm fin in anul 2007.Ce declaratii trebuie sa depun la fisc si care ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii pfa traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara ... (vezi toată discuția)
Plata cass 5,5% persoana fara serviciu si fara pensie trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Barbat 63 ani, neangajat, neiesit la pensie. Are venituri din cedarea folosintei bunurilor (inchiriere apartament). Trebuie sa plateasca CASS ... (vezi toată discuția)