avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cum se plateste la sanatate daca nu ai decizia de la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cum se plateste la sanatate daca nu ai decizia de la finante?

Nu am primit inca decizia de la finante, ca urmare astia de la sanatate m-au scos din sistem, doctorul de familie a spus ca nu poate sa-mi dea trimtere la specialist. Cei de la finante i-am sunat sa-i intreb de decizie au spus sa mai astept ...Cum se rezolva chestia asta, insist la finante sa-mi elibereze decizia de impunere?
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 21:06, 28 Iunie 2011
buna ziua!Am un caz ciudat in familie!Cine va din familie a avut o asoc.familiala.Pana in 2008 a avut ceva venit dar de atunci in fiecare an la definitivare apare 0 pt cas-a imbolnavit si nu mi realizeaza nimic dar nu si-a inchis-o.Problema este ca din 2008 pana acum inspect pune un venit estimativ pe an dupa care se vine cu definitivat 0.Dar cei de la sanatate iti pun sa plateasca sanatate la cel estimativ care nu s-a realizat de fapt.
Deci platim sanatate la un venit inexistent.Cum se rezolva problema aceasta?
Ordinul nr. 617/2007 la art.8 prevede:
(1) ,,Contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente virează trimestrial contribuţia calculată la venitul estimat, până la data de 15 a ultimei luni din fiecare trimestru.
(2) În cazul în care contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente, la finele anului, înregistrează pierderi sau realizează venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe ţară, contribuţia se calculează la nivelul unui salariu de bază minim brut pe ţară pentru fiecare lună şi se achită în termenul prevăzut la alin. (4).
(3) Prevederile alin. (2) se aplică numai în situaţia în care venitul din activităţi independente este singurul venit asupra căruia se calculează contribuţia,,.
Deci, au aplicat prevederile de la alin. (2), respectiv, au calculat CASS avand ca baza de calcul salariul mimim.
Dar in situatia in care am avut si venituri din salarii iar pe PFA am avut pierdere,mai sunt obligata sa platesc sanatate?
Daca s-au realizat venituri si din salarii, prevederile art. 8, alin. 2 si 3 din Ordinul nr. 617/2007 nu se aplica.
venit 0 dar plateste sanatate,cu alte cuvinte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe intreprindere individuala denissiioana denissiioana recent am infiintat o II,AM FOST LA FINANTE,UNDE AU SPUS CA ACUM DOAR MA INREGISTREAZA.Nu cumva trebuia sa imi elibereze si ceva acte?(certificat fiscal?\\)si ... (vezi toată discuția)
Ajutor completare declaratie sanatate-pfa elenadeverde elenadeverde Buna ziua, In ianuarie 2011 am deschis un PFA:((, am depus declaratia220, cu venitul estimat, am platit impozitul si acum am aflat caci cu toata ca sunt ... (vezi toată discuția)
Datorii pfa Dorin Baleanu Dorin Baleanu Buna seara in ianuarie 2011 am deschis un PFA. Treaba a mers bine cam pina in matie 2011 si am reusit sa plataesc toate datoriile pe trim. I. Din aprilie 2011 ... (vezi toată discuția)