avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa verde - note contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa verde - note contabile

Buna,

Imi poate spune cineva ce note contabile trebuie inregistrate pentru a evidentia taxa verde?

Multumesc,

Anca
Si chiar daca vrei sa o evidentiezi ea nu este o taxa pe care furnizorul sa o plateasca organelor locale (ci la ECO..) este practic un timbru care nu ajunge la bugetul local, deci nu are ce cauta pe 635

parerea mea
patipatason a scris:

Si chiar daca vrei sa o evidentiezi ea nu este o taxa pe care furnizorul sa o plateasca organelor locale (ci la ECO..) este practic un timbru care nu ajunge la bugetul local, deci nu are ce cauta pe 635

parerea mea

Inseamna ca cei de la Audit One interpreteaza gresit legile, nu? Pentru ca ei mi-au spus sa fac aceste inregistrari.
Nu stiu ce fac cei de la Audit one dar asta e parerea mea. Uitati-va in HG448/2005 art 8 alin 4.
ani_beita a scris:

Si la incasarea ei de la clienti ?

Se contabilizeaza in cont de 446
Buna,

nu cred ca este important daca se evidentiaza sau nu pe factura atata vreme cat legea nu obliga. Exista firme care evidentiaza taxa verde pe cont de cheltuiala la achizitii si pe cont de venit la vanzare. Ma refer evident la distribuitori, nu la producatori. Sugestia noastra catre ei a fost sa utilizeze contul 446, intrucat conturile de venituri si cheltuieli se inchid la sfarsitul lunii si atunci...unde mai este evidenta?
Dar sa spunem ca punem taxa verde pe un 6xx si pe un 7xx. As fi vrut sa stiu concret ce note contabile se fac la achizitia unui produs, marfa, care costa 5 lei (si are taxa verde de 2 lei). Si as vrea sa stiu ce note contabile (de descarcare de gestiune si de inregistrare obgilatie client si TVA) se fac la vanzarea mai departe a acestui articol.

Multumesc,

Anca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa verde anarhy2004 anarhy2004 am niste nelamuriri: 1.cumpar si revand calculatoare,electocasnice,etc..... stiu din hg 448/2005 ca retin taxa verde dar nu stiu cat pentru fiecare produs in ... (vezi toată discuția)
Urgent, vanzare fier vechi alinutza32 alinutza32 E prima data cand ma confrunt cu astfel de inregistrari. Am dezmembrat un mijloc fix, pe baza procesului verbal incheiat de comisia de inventariere. Mijlocul ... (vezi toată discuția)
P.f.a platitor de t.v.a ContSters83016 ContSters83016 Am si eu niste nelamuriri ,de curand am infintat un PFA platitor de tva ,conform codului CAEN am optat pt doua tipuri de activitati ,comert cu amanuntu in ... (vezi toată discuția)