Cazul meu este putin mai complicat, dat fiind faptul ca este vorba de infractiunea de inselaciune in contracte- 215 (1),(3) cod penal. Vreau doar opinia dvs. privind castigul de cauza in aceasta speza.
Eu asociat principal intr-o SC, faptuitorul, fost asociat fondator si angajat in functie de executie. In anul 2007, societatea subsemnatei semneaza un contract de prestari servicii in valoare de 100.000 euro, cu societatea X, al carei asociat este un prieten al fostului meu asocieta si angajatului meu la acea data. Acesta, in calitatea sa de angajat nu avea nici un drept rezultat din incheierea acestui contract si nici vreo contributie majora la aceasta.
Dat fiind faptul ca in urma acestui contract, au aparut numeroase divergente cu acesta, am decis, mai mult fortat (amenintari, demisii, etc.) decat de buna voie sa-i cedez parte din acest contract, respectiv 50%, contactul modificandu-se de pe persoana juridica pe persoane fizice.
La nici o luna de la aceasta modificare, fostul meu asociat infiinteaza cu soceitatea X, o societate cu acelasi obiect de activitate cu a mea, isi da demisia din functia de director pe care o ocupa (ordinea este aceasta) si isi desfasoara activitatea in continuare pe cealalta societate, preluand si parte din clientii mei.
Dupa nici 3 luni, societatea X, solicita modificarea din nou a contractului de prestari servicii de pe persoana fizica pe persoana juridica, si achita 15% din valoarea contractata a serviciilor, catre societatea mea, solicitand incetarea contractului.
Tot in aceeasi perioada, fosul meu asociat, in baza aceluiasi contract primeste de 4 ori mai mult. Ulterior, la solicitarea mea, acesta imi pune la dispozitie contracte de imprumut, sub semnatura privata, incheiate pe un termen de 3 ani, in valoare de 30.000 eur semnate cu unul dintre asociatii societatii X, motivand ca in baza acestor contracte si-ar fi dezvoltat propria afacere.
Mentionez ca, dupa cei trei ani, aceste contracte au ramas in continuare neonorate si nici nu are de gand sa le achite, iar societatea X nu a intreprins pana in prezent nici o actiune de recuperare a creantei.
Cunosc faptul ca pe drept comercial, termenul este prescris, pot initia o actiune pe drept penal impotriva celor doi? Subliniez faptul ca in acest caz vorbim de o forma continuata a infractiunii de inselaciune prin mentinerea in eroare a subsemnatei datorata contractului de imprumut semnat intre cei doi.
Mai mentionez ca impotriva fostului meu asociat am depuse mai multe plangeri penale atat in perioada in care a fost asociat si angajat, cat si dupa demisia aceastuia, pentru infractiunile de abuz si agresiune. Actiuni la care am renuntat.
De asemenea, contributia acestuia la profit si pierdere, in calitate de asociat a fost de 5%, iar pe perioada angajarii avea salariu fix, fara procent din realizari.
Ce sanse am de castig i ntr-o actiune penala???
Cel mai recent răspuns:
ContSters160686 , utilizator
22:53, 19 Ianuarie 2011