avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preavizul de 15 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preavizul de 15 zile

In data de 17.03 mi-am depus preavizul de 15 zile la societatea unde am lucrat.Din 24.03 si pana in04.04 toti muncitorii am ramas in concediu de odihna planificat de conducerea societatii.Preavizul meu era pana in data de 31.03.Acum am primit convocare (prin posta)pe data de 15.04,pe motiv ca nu mi-am respectat preavizul.Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cristina Boros , Consilier juridic 17:47, 14 Aprilie 2008
da-i in judecata.;)
pai daca toata lumea a avut concediu de odihna, atunci s-a aplicat si in acest caz.
Regula conform codului muncii este aceea ca un orice fel de concediu suspenda perioada de preaviz.
Asadar, se poate zice ca firma a respectat prevederile legale, care te obligau sa reiei efectuarea preavizului dupa terminarea concediului de odihna.
Totusi daca firma a incetat total activitatea in acea perioada, ar fi fost normal sa discute acest aspect cu dvs si sa va informeze asupra perioadei exacte in care trebuie sa va mai prezentati la firma.
Daca cererea de concediu nu a fost facuta-initiata de dvs, poate fi un argument intemeiat in aparare.
In orice caz, este bine sa va prezentati la convocare si sa argumentati in acest sens, in scris.
Succes!
Va multumesc pentru sfaturi.:)
Concediul de odihna nu suspenda perioada de preaviz;) Pe perioada concediului de odihna contractul de munca nu este suspendat. Va prezentati la convocare si ii rugati sa citeasca art.50 -54 din Codul muncii (referitor la suspendari).

Alte discuții în legătură

Efectuare c.o. in perioada de preaviz elam elam BUNA DIMINEATA! In perioada de preaviz (concediere colectiva), salariatul poate sa isi ia zile de concediu de odihna? Multumesc! (vezi toată discuția)
Desfiintare post Viovas Viovas Buna ziua. O societate in insolventa, doreste desfiintarea mai multor posturi, printre care si al unui salariat aflat in concediu medical (pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna Cygnet_mab Cygnet_mab Buna ziua, Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa ... (vezi toată discuția)