avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preavizul de 15 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preavizul de 15 zile

In data de 17.03 mi-am depus preavizul de 15 zile la societatea unde am lucrat.Din 24.03 si pana in04.04 toti muncitorii am ramas in concediu de odihna planificat de conducerea societatii.Preavizul meu era pana in data de 31.03.Acum am primit convocare (prin posta)pe data de 15.04,pe motiv ca nu mi-am respectat preavizul.Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cristina Boros , Consilier juridic 17:47, 14 Aprilie 2008
:offtopic:
In legislatia si jurisprudenta statelor occidentale, efectuarea de catre salariat a concediului de odihna este o cauza de suspendare a c.i.m., deoarece concediul de odihna este un drept la care salariatul nu poate renunta. Codul muncii al nostru stabileste insa suspendarea de drept a c.i.m. in situatia concediului de maternitate, dar nu prevede si suspendarea in situatia concediului de odihna, care este si el obligatoriu, conform art.139 alin.2 din Codul muncii.
daca societatea a programat acest concediu (aveti o justificare?), inseamna ca nu a fost efectuat la cererea dvs.
discutati acest lucru cu angajatorul

tana a scris:

Concediul de odihna nu suspenda perioada de preaviz;) Pe perioada concediului de odihna contractul de munca nu este suspendat. Va prezentati la convocare si ii rugati sa citeasca art.50 -54 din Codul muncii (referitor la suspendari).

De acord cu Tana... desi argumentele lui Elis ca de obicei sunt fundamentate, in Romania, in momentul de fata, concediul de odihna nu suspenda perioada de preaviz.
:offtopic: Practica de acest fel este extinsa, in unele situatii societatile ii indeamna pe angajati sa isi ia concediul de odihna in perioada de preaviz, bonurile de masa nu se mai platesc, zilele de concediu neefectuate nu se mai platesc, nu mai exista.... etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuare c.o. in perioada de preaviz elam elam BUNA DIMINEATA! In perioada de preaviz (concediere colectiva), salariatul poate sa isi ia zile de concediu de odihna? Multumesc! (vezi toată discuția)
Desfiintare post Viovas Viovas Buna ziua. O societate in insolventa, doreste desfiintarea mai multor posturi, printre care si al unui salariat aflat in concediu medical (pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna Cygnet_mab Cygnet_mab Buna ziua, Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa ... (vezi toată discuția)