avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Casatorie cetatean non-ue
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Casatorie cetatean non-ue

Buna ziua!

Eu si logodnicul meu (cetatean sirian) dorim sa ne casatorim in Liban sau Turcia luna viitoare, ce as vrea eu sa stiu este daca casatorindu'ma , el poate venii in romania cu mine? Si daca nu, avem vre'o facilitate prin faptul ca suntem casatoriti?? Ma refer la toata harababura pentru invitatie care dureaza prea mult..si etc! Avem vre'o portita de a scapa mai usor?

Va multumesc!!
buna ziua,intr-adevar dupa ce se incheie casatoria in tara respectiva,puteti sosi in tara pentru ca cet strain sa aplice pentru cartea de rezidenta pentru membrii de familie,iata actele necesare:
1.certificat de casatorie (daca este cert.de casatorie strain,trebuie apostilat,tradus si apoi transcris la oficiul starii civile de pe raza unde ati avut ultimul domiciliu in ro)
2.contract de inchiriere sau proprietate inregistrat la adm.financiara
3.dovada platii asigurarii sociale de sanatate (unde trebuie alcatuir un dosar separat)
4.copie pasaport
5.adeverinta medicala pt cet strain (cu mentiunea nu pune in pericol sanatatea publica)
6.declaratie notariala pt cet strain (cu mentiunea "in afara casatoriei incheiata cu dvs nu am incheiata o alta casatorie)
7chitanta de la trezorie taxa 7 ron (contravaloarea cartii de rezidenta)
8.timbru fiscal 1 ron
la depunerea dosarului trebuie prezentate actele si in original
pt alte sfaturi sau sugestii va stau la dispozitie
succes


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere rezidenta in romania pentru cetatean strain ema-ana ema-ana Buna ziua! Sotul meu este cetatean turc si suntem casatoriti de 2 ani de zile.Este posibil ca sotul meu sa obtina rezidenta in Romania , in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului de sedere in romania pentru un cetatean non-ue casatorit cu cetatean roman DErcan DErcan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele necesare pentru a obtine dreptul de sedere in Romania de la Oficiul Roman pentru ... (vezi toată discuția)