avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat pe domeniul public al statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat pe domeniul public al statului

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca se poate incheia un contract de comodat pentru un teren aflat in domeniul public al statului si in administrarea unei institutii publice centrale in absenta unui HG prin care se aproba darea in folosinta gratuita catre un club sportiv de drept public?

Cel care doreste darea in folosinta gratuita este un club sportiv de drept public ( un club sportiv municipal).
In opinia mea este necesar un HG prin care se aproba darea in folosinta gratuita si in care sa se prevada la ultimul articol ca predarea-preluarea sa se faca prin contract de comodat.
Legea nr. 213/1998 nu prevede forma prin care se da in folosinta gratuita...

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
zaganescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: zaganescu , utilizator 21:00, 21 Ianuarie 2011
in conformitate cu prevederile art 17 din Legea nr.213/1998,statul si unitatile administrativ-teritoriale pot acorda bunuri din domeniul public in folosinta gratuita,pe termen limitat,persoanelor juridice fara scop lucrativ,care desfasoara activitati de binefacere sau de utilitate publica.Aceasta se face printr-o hotatare a Guvernului,a consiliului judetean,ori a CONSILIULUI LOCAL,dupa caz.
Informatia dumneavoastra este inexacta deoarece art. 17 nu stabileste procedura si tipul actului juridic prin care se da in folosinta gratuita. La acest art 17 nu apare nicaieri cuvantul hotarare de guvern. Daca era asa nu mai intrebam aici...

Oricum va multumesc. Astept alte raspunsuri din partea unor juristi/avocati.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
zaganescu, utilizator
nu o spune art.17 ,dar acesta este completat de art.12 si art.13 din legea respectiva +art.136,alin.4 din Constitutie.
Art. 12 se refera la darea in administrare (administratorul bunului poate sa posede, sa foloseasca si sa dispuna de acesta) iar art. 13 se refera la servituti. Art. 136 alin. 4 din Constitutie spune la fel ca se pot da in folosinta gratuita dar nu spune prin ce fel de act: Hotarare de Guvern sau un simplu contract de comodat incheiat intre administratorul bunului si ONG-ul respectiv fara sa fie nevoie de un HG.

Astept alte raspunsuri...Mai clare...

Multumesc.
Nimeni nu raspunde....E asa de grea speta asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosinta limitata mih123 mih123 ve rog sa ma ajutati. O institutie publica doreste sa ajute cateva familii cu copii multi prin punerea la dispozitia acestora a unor terenuri de care dispune ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unui club sportiv de drept public liliana elena liliana elena As dori sa stiu care sunt pasii pentru infiintarea unui club sportiv de drept public?Mentionez ca am adoptat hotarare de consiliu privind infiintarea clubului ... (vezi toată discuția)
Folosinta gratuita bunuri proprietate publica anna2000 anna2000 buna ziua, ART. 124 din legea administratiei publice nr. 215 zice asa: Consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă ... (vezi toată discuția)