avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... infiintarea unui club sportiv de drept public
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

infiintarea unui club sportiv de drept public

As dori sa stiu care sunt pasii pentru infiintarea unui club sportiv de drept public?Mentionez ca am adoptat hotarare de consiliu privind infiintarea clubului sportiv cu regulament de organizare si functionare.
Urmeaza sa solicit Ministerului Justitiei sa acorde disponibilitatea denumirii si nu stiu dupa aceea ce urmeaza sa fac.
Imi trebuie act constitutiv in cazul in care este club sportiv de drept public sau acesta este necesar doar in cazul cluburilor de drept privat.
Astept cu interes raspunsul dvs.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: zaganescu , utilizator 15:39, 25 August 2011
Etapele necesare pentru infiintarea unui club sportiv public si obtinerea certificatului de identitate sportiva de la A.N.S.T.:
a. Obtinerea de la Ministerul Justitiei a Dovezii Disponibilitatii Denumirii:
b. Hotararea organului administratiei de stat (minister, consiliul local etc.) privind infiintarea clubului sportiv de drept public;
c. Dovada patrimoniului (deschidere de cont);
d. Dovada sediului (contract de inchiriere, vanzare, comodat, etc.);
e. Stampila;
f. Depunerea documentelor de mai sus insotite de cerere tip pentru avizare la Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret;
g. Obtinerea codului fiscal;
h. Depunerea la secretariatul A.N.S.T. – serviciul de prognoza si statistica sportiva-compartimentul Registrul Sportiv a dosarului cu anexele nr.3 si 5 din Normele de aplicare a Legii 69/2000 si cu inscrisurile doveditoare prevazute in anexa;
i. Obtinerea Avizului de constituire, Autorizatiei de functionare si Certificatului de Identitate Sportiva de la A.N.S.T.;
j. Afilierea la Federatiile Sportive Nationale si la Asociatiile judetene pe ramura de sport la ramurile de sport prevazute in certificat.
k. Prezentarea la D.S.J. pentru luare in evidenta si introducerea in baza de date.
Alte detalii - Legea 69/2000 impreuna cu normele de aplicare a acesteia.
Actul de înfiinţare îl constituie actul de dispoziţie al organului administraţiei publice centrale sau locale, ordin sau decizie de preşedinte, hotărâre de Consiliu Judeţean, Consiliu Local etc. iar actul de funcţionare regulamentul de organizare şi funcţionare.
Sa inteleg ca fiind club sportiv de drept public nu am nevoie de act constitutiv si statut,nu?
Clubul sportiv de drept public poate primi in folosinta gratuita bunuri din domeniul public al statului in baza art. 17 din Legea nr. 213/1998? Acolo se stipuleaza faptul ca astfel de bunuri pot fi date persoanelor juridice fara scop lucrativ, care desfasoara activitate de utilitate publica, ori serviciilor publice. Intrebari:

1. Clubul sportiv de drept public are sau nu are scop lucrativ?

Desi este asimilat institutiilor publice ( art. 29 alin. 1 din Legea nr. 69/2000 - "sunt persoane juridice, nfiinate ca instituii publice") are "drept obiect de activitate performanta, selecia, pregãtirea i participarea la competiii interne i internaionale" (art 29 alin 1). Cum interpretati asta?

2. Poate fi el incadrat in categoria persoanelor juridice fara scop lucrativ care desfasoara servicii publice?

De regula sunt infiinate de Consiliile Locale sau de catre Agentia Nationala pentru Sport si Tineret, adica de institutii publice care desfasoara servicii publice. Cum definim notiunea de servicii publice?

3. art. 30 din Legea 69/2000 - "Cluburile sportive de drept public pot primi spre administrare sau in folosina gratuita imobilele care deservesc activitatea sportiva, baze si instalatii sportive.".

In cazul sporturilor nautice sa spunem, o balta intra in categoria imobilelor care deservesc activitatea sportiva?
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
zaganescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Club sportiv sau asociatie sportiva? avantaje si dezavantaje? luca_claudia72 luca_claudia72 va rog sa ma ajutati intr-o problema...care din cele 2 forme ar fi cea mai avantajoasa? care din ele e mai rapida si mai ieftina de infiintat? unde gasesc ... (vezi toată discuția)
Infiintare federatie 2ntz 2ntz Buna ziua, Intreabarea mea este urmatoarea. Cum infiintez o federatie? Practicam un sport destul de nou pt Romania si dorim sa infiintam o federatie. ... (vezi toată discuția)
Cum infiintez o federatie sportiva nationala? Roberttaffa Roberttaffa As dori sa infiintez o federatie sportiva nationala . Care sunt etapele legale pe care trebuie sa le parcurg la de 0 pana la a functiona legal ca si ... (vezi toată discuția)