avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli judecata

buna ziua.in urma unui proces de contestare nulitate act juridic impotriva fratelui meu care a castigat si mi-a luat casa ilegal conform unei hotarari judecatoresti mai trebuie sa ii platesc si cheltuieli de judecata,pentru fond apel recurs si contestatie in anulare.locuiesc in germania si va intreb cum este legea:trebuie neaparat sa ii platesc cheltuielile de judecata?si cum sa procedez si care sunt consecintele in caz ca nu platesc cheltuielile de judecata pt ca nu vreau sa vin in contradictie cu legea.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 21 Ianuarie 2011
Teoretic, trebuie sa platiti cheltuielile de judecata, in cunantumul stabilit in fiecare hotarare judecatoresca in parte.
Daca nu platiti, fratele va putea sa va execute silit, caz in care veti plati si cheltuielile de executare.
pai daca ti-a luat casa in urma unei hotarari judecatoresti, este absolut legal. nu vad nicio ilegalitate doar nu era un act fals. nu? pai daca faci recurs si nu rezolvi nimic si esti somata sa platesti si cheltuielie de judecata....trebuie sa le platesti
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul . Aceasta va suporta atât cheltuielile făcute de ea, cât şi cele făcute de partea care a câştigat procesul .
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata boccca boccca date: dosar privind litigiu de munca avand ca parti reclamantul ( fost angajat ) si paratul ( fostul angajator ), iar in cerere s-au formulat punctele A si B. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ralu_2008 ralu_2008 cine plateste cheltuielile de judecata...partea care cade in pretentii? (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? giovana giovana sant persoana fizica autorizata, practic taximetria, mam judecat cu casa de pensii pentru ca imi venise sa platesc 12000 ron, mam judecat si a mai ramas de ... (vezi toată discuția)