avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... SGB si procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

SGB si procedura insolventei

m-am inscris la masa credala a debitorului X cu o creanta provenita dintr-un contract garantat cu scrisoare de garantie bancara. Pot acum sa execut SGB si sa-mi acopar creanta?
Cel mai recent răspuns: Marius Stirbu , Consilier juridic 08:56, 9 Martie 2011
da, stiu de prev art 36, dar deoarece banca prin intermediul careia pot executa SGB m-a informat ca pot executa scrisoarea, am pus intrebarea pe forum sa vad si parerile altora - cat e de legal sa fac asta si daca vor fi probleme. Societatea debitoare e in per de observatie, nu stiu daca vor propune un plan de reorg sau nu. Credeti ca daca solicit adm jud sa-mi faca plata este obligat sa o faca sau ma poate trece in "programul de plati" si iau banii cine stie cand?
Apreciez raspunsul liu Narcizaa ca fiind mai bun decat al meu si ca urmare ... executati SGB

Insa ce fac cu creanta deja inscrisa la masa?

legea va permite sa intreprindeti actiuni simultane atat impotriva debitorului cat si a codebitorului (banca) cu conditia sa nu incasati mai mult decat aveti dreptul !
Nu sunt incidente aici dispozitiile art. 39 din Legea nr. 85/2006?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare scrisoare de garantie bancara in cadrul procedurii insolventei catalindobrin catalindobrin Dupa deschiderea procedurii insolventei unei societati (cumparatorul), o alta societate (vanzatorul) a cerut executarea SGB in favoarea sa. La declararea ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala fost salariat brendissima brendissima Daca firma a intrat in insolventa (exista hot de deschidere, nu s-a facut inca nicio opozitie, si se va face reorg judic, dar s-au fixat deja termenele), cum ... (vezi toată discuția)
Garantii fata de patrimoniul debitorului aflat in insolventa; atributii ale administratorului judiciar; aura calin aura calin Buna ziua, @ conform prev. art. 3 (pct. 13) din Legea 85/2006,\"creditorii chirografari sunt creditorii care nu au costituite garantii fata de ... (vezi toată discuția)