avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor subiect interesant in atentia expertilor contabili
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

subiect interesant in atentia expertilor contabili

Am gasit o dezbatere intre avocati pe forum si cred ca expertitii contabili si consultantii fiscali sa-si exprime punctul de vedere, sa aduca argumente si sa spuna daca este corect sau nu si de ce.

Av_bobic a scris:

Ca tot suntem la subiect, ati auzit cumva sau v-ati intalnit cu situatia in care controlul fiscal sa "scoata " de la cheltuieli deductibile parte din bonurile de combustibil ca nu este prezentata foaie de parcurs?
Eu am tot cautat obligativitatea de a completa foi de parcurs (ma refer la avocati) si nu am gasit nici un text normativ care sa ne impuna aceste foi.Singurul act normativ ce prevede si reglementeaza foile de parcurs este un ordin al min. Transporturilor de prin `83 referitor la autobazele de stat

elis a scris:

Foile de parcurs sunt nominalizate ca document care trebuie sa se afle la bordul vehiculului in Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice aprobat prin H.G. nr. 1391/2006 - acestea sunt folosite la transportul de persoane sau la transportul de marfa.
Foile de parcurs sunt o inventie a sistemului ceausist. Daca totul apartinea statului, atunci orice consum trebuia justificat. De asemenea, se puteau verifica cursele clandestine, cu masinile statului, ceea ce nu mai e valabil astazi. Ele sunt documente de uz intern ale firmei pentru a tine o evidenta a consumurilor, dar nu pentru justificari contabile. Singurul document contabil impus de Legea contabilitatii este Bonul de consum pe care il semneaza administratorul si contabilul firmei.
Nu exista inca o reglementare legala care sa impuna sa avem la masina sau in contabilitate foaie de parcurs.

Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 00:02, 4 Mai 2008
Corect. Sunt de aceeasi parare.
avocatsilaghi a scris:

Corect. Sunt de aceeasi parare.


Cu cine cu cei de la ANAF ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare combustibil vioviod vioviod Am un bon de benzina de 100 ron. Exista o limita intr-o luna a combustibilului pe care -l poti inregistra la un magazin(comert) ? Pot inregistra direct pe ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale si facturi combustibil ajutor!!! irina_nico irina_nico Buna ziua! Am mai multe bonuri fiscale pentru combustibil iar factura este emisa la o data ulterioara. Cum inregistrez receptia combustibilului(achizitia lui ... (vezi toată discuția)
Autoreceptia ContSters109653 ContSters109653 Am caz de magazin , la care Garda Financiara a pus sanctiune de 3000 Ron , pentru ca a prins-o cu paine in raft , fara aviz, fara factura , fara receptie ... (vezi toată discuția)