avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Jurnalul viitorului magistrat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Jurnalul viitorului magistrat

Propun sa tinem un jurnal, atat eu, cat si voi, poate asa ne mobilizam mai bine sa invatam si sa reusim sa ne indeplim marele vis - intrarea in magistratura.
Si voi incepe eu:
Momentan , ingras porcul in ajun, in stilul meu caracteristic, pentru examenul de maine, in care nu-mi pun foarte mari sperante. Este a treia "incercare" in cazul meu, dar nu ma pot lauda, fiindca am fost lenesa si cam ocupata cu un serviciu tampit.
Mi-a picat fata cand am aflat ca procurorii stagiari iau un salariu de 4000 lei, "mai mult decat in visul meu", cum ar zice arabul din El Zorab.
Anul asta fiind an de criza, recunosc ca nu m-a lasat inima sa trag tare pentru acest examen, sa renunt la cei 1700 lei pentru 1200 de lei pe care ii da INM-ul viitorilor procurori si judecatori in cei doi ani de studiu. Dar promit ca pana-n vara, recuperez si nu ma voi mai lasa asa usor dezamagita, in definitiv, este visul meu (si al altor cateva mii de persoane, nu?).
Buuun!
Prin urmare, in incercarea de a ingrasa porcul, am trecut rapid prin suspendarile conditionate, minoritate, inlocuirea raspunderii penale, masuri educative, cauzele care inlatura raspunderea penala si intentionez sa trec si prin recidiva, concurs, pedepse complementare, reabilitare, amnistie, gratiere, prescriptie si daca mai am vreme, prin infractiunile din partea speciala.
Iar la civil, pana acum am reusit sa trec azi prin gestiunea intereselor altei persoane si imbogatirea fara justa cauza. Daca voi mai avea timp, o sa arunc un ochi si pe fidejusiune si pe cesiunea de creanta, ca am observat ca sunt preferatele examinatorilor.
Nu-i nimic, ca oricum maine o iau de la capat cu invatatul si imi voi face si un plan de bataie de data asta, la vara musai vreau sa ma vad admisa, m-am plictisit sa sponsorizez institutia asa, hopeless si de umplutura.
Deci la treaba!
Trec o fuga prin procedura civila si incep cu partile in proc.civil. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
viitor_magistrat, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters183619 , utilizator 16:54, 18 Februarie 2011
Si procurorii stagiari nu au 4.000 lei salariu, ci mult mult mai putin. Interesati-va mai bine.
Foarte adevarat. Un judecator stagiar depaseste cu putin suma de 2000 de lei.
T.Claudiu a scris:

Foarte adevarat. Un judecator stagiar depaseste cu putin suma de 2000 de lei.

Nu chiar.
Prin 2008, intr-adevar, un stagiar fara vechime castiga în jur de 2200 net.
Intre timp, salariul a mai crescut. Acum, dupa reducerea cu 25%, e undeva peste 2500 (vorbesc de cei fara vechime).
Salut. Inteleg ca esti politista la criminalistic. Nu ai precizat unde vrei sa intrii, varianta INM sau Magistratura.
Desigur, prt o femeie recunosc esti tare, in conditiile in care multi de la judiciari, dupa primele luni i-ti dai seama ca nu rezista la ceia ce ai expus tu in legatura cu munca de criminalist. Si eu am lucrat la judiciar, iar acum la economic, iar dupa 10.04.2011 am sa am 5 ani vechime, si in consecinta sper sa ma prezint la ex. pentru magistratura. Desiguri , exista multe intrebari cu privire la coduri, la data anuntului de organizare si alte chestiuni, insa daca vrei sa dai pe varianta cu 5 ani si nu la INM, intra pe topicul ,, Admitere in magistratura 2011,, acolo am ridicat cateva aspecte care din pacate vor fi lamurite mai tarziu, insa sper cat mai curand pentru a sti dupa ce coduri sa invatam respectiv daca vom da ca si pana acum dupa actualul regulament de examen sau dupa viitorul preconizat si afisat pe site-ul CSM-ului. Salut si bafta pentru viitor. Adevarata valoare pe care o ai, prin cunostintele acumulate, va fi recunoscuta de cei din sistemul tau ( al nostru ) abia dupa ce treci de acest examen, pana la acel moment esti un anonim care deseori trebuie sa stai in umbra analfabetilor din acest sistem imputit ,,Politia,, care au o deosebita trecere pe la sefi doar pentru ca au limba aspra ori sunt fiii lui tata si a lu mama, care sunt ori au fost in Politie, si care au valoare nu prin ei insusi ci prin ascendetii lor. Offffffffffffff.......................Politia Romana !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Academia de politie si facultatea de drept Imanent Imanent - Este posibil sa faci Academia de Politie paralel cu Dreptul (la zi, nu la distanta)? - Daca termin Academiei de Politie, specializarea drept, pot ... (vezi toată discuția)
Dupa facultatea de drept as vrea sa intru la inm si sa optez pentru procuror criminalist OanaUngureanu OanaUngureanu Buna seara! Sunt eleva la profil de filologie bilingv engleza si pe zi ce trece ma gandesc din ce in ce mai serios la Drept. Ideea e ca as vrea dupa drept sa ... (vezi toată discuția)
Cum devin procuror criminalist? bogdanbodea bogdanbodea Buna seara,am 15 ani si as dori sa ma ajutati! Ce pasi si ce trebuie sa fac pe viitor sa devin procuror criminalist?De la cati ani pot sa merg sa vad ... (vezi toată discuția)