avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... regimul depozitelor comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

regimul depozitelor comune

ce regim au la partaj depozitele comune constituite de soti in timpul casatoriei (numaii unul e titular si celalalt imputernicit si numai titularul are chitante de depunere si retragere, desi la banii depusi au contribuit amandoi, mai mult chiar a contribuit cel care nu are chitante si e doar imputernicit...).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 11:11, 14 Aprilie 2008
Veniturile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune, chiar daca este trecut doar unul dintre soti ca titlar. Dovada se poate face cu extras de cont. este suficient sa se dovedeasca ca banii au intrat in cont in perioada casatoriei.
Depozitele constituite pe numele unuia dintre soti sunt bunuri comune, in masura in care nu se incadreaza in vreuna dintre categoriile de bunuri exceptate de la comunitate de art.31 C.fam..
In cazul in care banuiti ca sotul cu care sunteti in divort detine depozite si la alte banci, de care nu aveti cunostinta, va puteti adresa acestora cu cerere scrisa si dovada faptului ca pe rol se afla proces de divort si partaj, eventual puteti cere si instantei sa faca adresa in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort rusumaria1 rusumaria1 in cazul unui divort , banii din contul unuia din soti fara ca celelalt sa fie titular sau imputernicit vor intra la partaj? Pot fi blocate conturile din ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru divort si recuperare ceva palpabil :) preafericitul preafericitul Buna ziua, cer si eu niste informatii, poate este cineva care ma poate ajuta. Incerc sa zic cat mai explicit si cat mai pe scurt. Impreuna cu sotia sunt de 9 ... (vezi toată discuția)
Partaj irinavasiliu irinavasiliu In cazul in care sotul a contractat singur un credit cu garantie imobiliara, iar ulterior (peste 3 ani) a ramas fara servici, a cerut refinantare, iar banca a ... (vezi toată discuția)