avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

In cazul in care sotul a contractat singur un credit cu garantie imobiliara, iar ulterior (peste 3 ani) a ramas fara servici, a cerut refinantare, iar banca a obligat sotia sa fie co-girant, in cazul unui partaj, sotia poate fi oligata la plata creditului?
Daca sotul are banii necesari returnarii, acestia au fost intr-un cont pe care sotia avea imputernicire, iar sotul a retras imouternicrea sotiei fara sa o informeze, sotia poate cere ca banii sa fie destinatii returnarii creditului?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:15, 29 August 2012
Orice cogarant poate fi obligat la plata creditului caci de aceea este cogarant. Obligarea la plata creditului nu are legatura cu partajul.
In plus de banii din cont, daca nu se demonstreaza ca sunt bunuri comune, poate dispune titularul in orice mod doreste, fara a putea fi obligat la plata creditului.
[editat citat]

Banii erau in contul sotiei, iar sotul era imputernicit. El i-a retras si i-a pus intr-un cont al sau, apoi a retras imputernicirea sotiei pe cont. Banii erau stransi in timpul casatoriei (de fapt, inca nici nu a inceput divortul).Cum se poate demonstra ca sunt bun comun?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
gi-jane2, moderator
Nu avea cum retrage sotul imputernicirea sotiei daca aceasta era titulara contului bancar.

Atata timp cat banii erau depusi in timpul casatoriei, atunci ei sunt comuni. Cine sustine contrariul va trebui sa dovedeasca ca acei bani reprezinta un bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat pentru divort si recuperare ceva palpabil :) preafericitul preafericitul Buna ziua, cer si eu niste informatii, poate este cineva care ma poate ajuta. Incerc sa zic cat mai explicit si cat mai pe scurt. Impreuna cu sotia sunt de 9 ... (vezi toată discuția)
Regimul depozitelor comune micheller micheller ce regim au la partaj depozitele comune constituite de soti in timpul casatoriei (numaii unul e titular si celalalt imputernicit si numai titularul are ... (vezi toată discuția)
Refinantare credit ipotecar in timpul casatoriei dacmoto dacmoto Buna ziua, In dec 2006 am luat un apartament prin credit ipotecar( am platit avans 30000E( 20% cum a cerut banca), si mai am 70000 E de achitat). In 2008 ... (vezi toată discuția)