Diana Persa a scris:
Eu una am auzit ca s-a dat o decizie si la Uniunea Notarilor cum ca nu au voie sa angajeze consilieri juridici...da' nu e pe verificate:">
Oricum, dupa parerea mea disp. Legii 514 sunt clare si un consilier juridic nu poate fi angajat de o persoana fizica, fie ea notar sau executor. Indiferent ce stipuleaza normele care reglementeaza activitatea acestor potentiali angajatori.
Dar in continuare cred ca e posibila angajarea lor de catre un SARL. Nu stiu ce problema ar avea ITM-ul cu asta, ca doar nu sunt ei indreptatiti sa controleze o SARL in baza Statutului profesiei de avocat, ci numai Baroul. Si daca tot nu este sanctiune...:))
1. Nu cred ca exista o astfel de decizie data de Uniunea Notarilor Publici din Romania.
2. Potrivit legislatiei in vigoare, calitatea de angajator o au atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice de drept public sau de drept privat.
3. ITM-ul sau Inspectia Muncii nu are treaba cu Statutul profesiei de avocat, dar au atributii in ceea ce priveste controlul aplicării prevederilor legale referitoare la relaţiile de munca, la securitatea şi sănătatea în munca, la protecţia salariaţilor care lucrează în condiţii deosebite şi a prevederilor legale referitoare la asigurările sociale. Controlul se face in baza prevederilor legale referitoare la relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca.