avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... blocare card credit?!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

blocare card credit?!

Fiind bugetara , am pierdut in ultimul an mai mult de 40% din salariu(ore suplimentare, sporuri,salariu de merit), asa ca m-am trezit in situatia de a nu-mi mai plati ratele la un credit de nevoi personale.Exclus orice negociere cu banca ,imi cer doi giranti sau garantie imobiliara plus un salariu net de minim 1000 ron, de unde ?!Am ramas cu 650 .
Ma astept acum la tot ce-i mai rau , nu mai dorm , nu mai mananc si stiu ca in curand imi vor pune poprire pe salariu.Problema e ca mai nou , intai iti blocheaza contul din banca in care se vireaza si pana umbli sa rezolvi.......poti sa mori linistit .
Intrebarea care ma framanta insa, e alta: ti se poate bloca si un cont cu card de credit atasat?E facut la alta banca si la acesta platesc regulat, e o suma mica, insa ma intreb , daca il blocheaza si pe acesta ?!Daca il alimentez lunar ca si pana acum, banii ajung la alta banca si nu la cea care m-a creditat???
Multumesc anticipat celor ce-mi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: ko_ny , utilizator 20:58, 23 Februarie 2011
Aceasta nu este o incurajare doar v-am spus ce am patit si eu,vor bloca tot chiar si cardul prin care va ridicati salariul.Pentru contestatie instanta nu are sa va solicite doar 200 roni.Daca am avut avocat,probabil am sa va dezamagesc,nu am avut.Are sa va blocheze tote conturile si subconturile,depinde de politica bancii si de regulamentul ei. Sper sa nu aveti credit la aceeasi banca la care am avut si eu.
Banca la care am avut cardul pt.salariu este alta,nu este aceeasi de unde am facut creditul. Puteti sa va lamuriti,probabil,aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
alex_gav, utilizator
Dreptul comercial ( de fapt dreptul in general ) este f greu si pt cine profeseaza,apai pt noi ceilalti ce ne dam doar cu parerea . de ce ..., ?! pt ca se afla "sub comanda " unor legi care se "calca/contrazic" una pe alta.Nu neaparat prin premiza ca se "contrazic" ,ci ca se pot contesta.

Ca sa primesti raspunsuri mai exacte ( adica aproape de realitatea reala cu care te confrunti ) este nevoie de mai multe informatii:

Eu am inteles doar ca :
Ai un credit nevoi personale la banca A ( unde iti este virat si salariul ) + un credit nevoi personale la banca B
la banca A , nu mai poti platii rata
la banca B ,platiti rata.

f putine informatii. de xemplu banca A poate pune poprire pe intreg salariul dupa 3 luni+1 zi de neplata. ( depinde de situatie )
Puneti mai multe infomatii
1. in ce data ati facut credit la banca A + rata lunara ( ar fi ok de stiut )
2. in ce data la banca B
3.cat timp ati platit ratele la banca A
4. de cat timp nu ati mai platit
5. ati incercat o reesalonare/renegociere si dupa cat timp
6. la ce banca va este virat salariul
7. cum anume platiti banii la banca B ?! ( aici sunt curios )

functie de raspunsurile pe care le veti trimite vor mai urma intrebari si deasemenea sfaturi ( bune ,sper din suflet )

Chiar daca risc sa gresesc pana ne raspunzi la cele de mai sus eu cred asa: (si asta din ce ati povestit,adica refuza reesalonare,intelegere...etc ) " dupa cateva luni de neplata ( presupun ca suma nu e f mare ,iar Dv-stra nu aveti alte garantii ,imobiliare,terenuri,venituri..etc ) banca a declarat creanta in insolventa ( scz daca gresesc exprimare sau termeni ) , adica creanta rau platnica de catre debitor. Toatea astea pt a recupera banii de la firma de asigurari.Iar asta dureaza ceva timp ( cateva luni poate ) Timp in care refuza orice colaborare cu Dv-stra ( binenteles ca nici nu va pun poprire pe salar ). Dupa ce vor incasa asigurarea ,cel mai probabil creanta va fi cesionata de catre o firma de recuperari. Intre intervalul i care vor incasa asigurarea si vor semna contractul de cesiune ( cu vreo firma de recuperari ) va vor retrage toti banii din contul/conturile care le aveti la ei ( doar creditul are titlu executoriu nu !!!) .Pana veti face vreo plangere in judecata sau la ANPC si pana acestia vor seziza mai marii bancii, contractul de cesionare va fi incheiat ,iar la ei nu mai este dosar, nici nu mai pun poprire pe conturi ...,#-o.
Luati aceasta din urma off topic. Imi place sa vb mult cateodata , mai fac si eu cate o afacere si stiu cum gandesc "mag..ii" . dupa cum vedeti nu este nici un sfat ,sugestie , doar o presupunere
ne auzim ,respecte

Si daca isi deschide un alt cont la o alta banca (dupa ce ii pune ii blocheaza conturile care le are)..ii vireaza acolo banii si la revedere, ca nu au ei de unde sa stie conturile noi care ti le deschizi..presupun ca ei pun poprire doar pe conturile care exista in momentul acela.

poate fi un pc de plecare ,da . dar inca nu stiu sigur la ce banca are contul unde ii este virat salariul.
daca nu va costa nimic puteti incerca. chiar va rog sa faceti acest lucru.desii contractul de credit este cu titlu executoriu si poate pune poprire pe orice cont de la orice banca.
Banca A , nu va sti daca si-a deshis un nou cont in urmatoarele conditii: adica daca il face astazi la 16:30 ,pt ca personalul pleaca acasa la 17:00.dar maine dimineata la ora 09:00 vor stii ,oriunde ,orice oras sau la orice banca va fi deschis.Dar daca era cazul faceau asta pana acum ( poprire pe salar,blocare cont..etc)raspundeti la intrebari si ne auzim.sunt sigur ca va fi cesionat de o firma recuperari
Incerc sa fiu cat se poate de explicita(sa vedem daca-mi si iese ):
-credit la banca A facut in sept 2008,pe 10 ani, platit la zi pana in oct 2010
-credit la banca B , suma mica, pe un card de credit-salariul il primesc tot la banca B, pe card debit.Lunar, transfer online din cardul de debit in cel de credit.
Daca mi se va bloca acel cont in care-mi primesc salariul, vor putea oare sa-mi blocheze si contul de credit ???Cu alte cuvinte, eu bag rata pt o banca si alta banca mi-i confisca ???Asa de prost sa fie, oare, sistemul incat o banca sa zica:"nu, multumim frumos, nu va luam banii, lasati ca ii transferam la ceilalti ca au mai multa nevoie ???"
Intelegeam sa se blocheze conturile de economii(depozite), in care -vezi Doamne-mi-as tine banii , dar nu pricep de ce se apeleaza la metoda asta(blocare cont salariu) si nu se repecta poprirea legala de 1/3 ???
Pana umbli sa demonstrezi ca banii aia imi asigura subzistenta si nu sunt facuti cadou de Leo de la Strehaia.....la ce usa trebuie sa bat ca sa-mi deblochez contul ?!
Sa ne-ntelegem bine: nu sunt o rea-platnica, imi pare rau de mor ca am stricat relatia cu o banca asa buna, numai ca mi-au scazut veniturile cu 60 %, n-am avut "previziune economica", na !
Multumesc pt.raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
ko_ny, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz din partea unor banci ? chioana chioana Buna ziua . As vrea sa intreb daca este cineva care are anumite probleme cu banca . Va spun acestea deoarece eu sunt intr-o situatie de abuz din partea unei ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)