avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire cautiune

Buna. Am facut o cerere de suspendare a executarii si mi s-a respins. Imi spune-ti va rog pentru restituirea cautiunii ce pasi trebuie sa urmez? De ce acte am nevoie pentru a formula cererea de restituire? Daca aveti si un model de o astfel de cerere m-ar ajuta foarte mult. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Alexoae , Avocat 13:55, 25 Ianuarie 2011
Daca creanta a fost executat in intregime(inclusiv cheltuielile de executare si alte cheltuieli facute de catre creditor) atunci executorul judecatoresc trebuie sa faca un proces verbal de distribuire a sumelor consemnate si sa incheie executarea silita constatand astfel ca suma pretinsa a fost recuperata impreuna cu toate accesoriile.
Cu aceste inscrisuri mergeti la instanta unde ati formulat contestatia, faceti dovada faptului ca executarea silita a fost incheiata, renuntati la actiune si achiesati la solutia pronuntata. Astfel hot dvs. ramane irevocabila. In termen de 30 dezile puteti cere restituirea.

Mai exista o varianta simpla: Luati legatura cu creditorul sa va dea un inscris conform caruia nu mai are pretentii de nicio natura de la dvs avand in vedere ca suma pentru care ati fost executat este recuperata. Cu acest inscris atasat la o cerere de restituire mergeti la instanta de judecata si cereti eliberarea de indata a sumei avand in vedere ca creditorul nu mai are alte pretentii de la dvs 723 in 1 teza a doua CPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Cautiunea se va elibera pe baza unei cereri?Exista un astfel de model?Cand sunt citat sa se constate perimarea cererii de contestatie la executare pot sa depun ... (vezi toată discuția)
Recuperare cautiune iuliacara iuliacara buna! cum imi pot recupera cautiunea depusa la cec? stiu in baza recipisei...dar in ce conditii mi se da recipisa in original? unii spun ca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune ContSters277537 ContSters277537 As vrea sa stiu daca in cazul in care se respinge contestatia la executare eu pot sa imi recuperez suma platita pentru cautiune la suspendarea ... (vezi toată discuția)