avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva pentru achizitii intracomunitare!!!
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva pentru achizitii intracomunitare!!!

am si o intrebare de contabilitate. imi poate spune si mie cineva( codul fiscal nu am reusit niciodata sa-l inteleg si nici nu sunt contabil) in cazul in care achizitionam bunuri din comunitate(portocale), iar furnizorul nu este platitor de tva, taxa o platim noi in romania?multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: Bajinaru Ramona , utilizator 19:38, 11 Aprilie 2011
Am primit si noi o factura din Comunitate (Marea Britanie) pentru marfuri fara tva.
Furnizorul nu are cod valid de tva. Cum procedam?
Buna ziua!
Am o factura de la un furnizor din Germania ( achizitionare stivuitor second hand). Acesta are cod valabil de TVA si eu sunt platitoare de TVA .Factura s-a intocmit astfel:
-suma neta 2800 eur
-tva =0 eur
-suma = 2800 eur
Suma totala se compune din: suma scutita de TVA 2800 eur
Livrarea intercomunitara este scutita de impozit conform § 6 a UStG. Aceasta este traducerea facturi facuta de traducator autorizat . Ar trebui acum sa citesc si legi germane.Dupa parere celor care au intalnit asa ceva aplic sa nu regimul de taxare inversa? Va multumesc!
sigur ca da, intrucat este vorba de o livrare intracomunitara de bunuri pentru furnizorul din germania si o achizitie intracomunitara de bunuri taxabila in romania pentru dvs.

nu uitati de inregistrarea in reg op intracomunitari!
Multumesc!
Suntem deja inregistrati in ROI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari julyana2010 julyana2010 Buna dimineata, Doresc confirmarea conform articolelor din Codul Fiscal prin care PFA-ul trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA pentru serviciile ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare aby72 aby72 Sunt interesata de aceste achizitii intracomunitare..ma poate ajuta cineva?de curand am deschis firma,(mentionez ca nu este platitoare de TVA) si doresc sa ... (vezi toată discuția)