avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ordinul Csa nr.5/2010
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ordinul Csa nr.5/2010

necesitatea investigatiilor privind cauzele si imprejurarile producerii unui eveniment rutier
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 21:28, 14 Februarie 2011
Care este intrebarea, stimate domn?
Aceasta necesitate apare in cazul in care organele abilitate nu au facut o invetigatie finalizata printr-un document in care sa se stabileasca si vinovatia partilor implicate in accidentul auto.
Gasiti modalitatea investigarii, in Normele pomenite, incepand cu CAP.V Despagubirea, Art.35 si urmatoarele.
Imi cer scuze ca nu am fost mai explicit. Intrebarea era de ce mai trebuie facuta investigatia antifrauda in cazul meu - masina tamponata in parcare de catre un taximetrist care apoi s-a prezentat la politie cu asigurarea RCA la Carpatica Asig si care si-a recunoscut vina ( au trecut 7 zile lucratoare deja de la initierea dosarului ) mai astept raspunsul de la Sibiu - sediu central Carpatica Asig. De moment ce si-a recunoscut vina ( asigurat la Carpatica Asig ) iar masina mea ( pagubitul ) era parcata ce poate fi fraudulos aici? Oare eu am vrut sa-mi distrug masina!? E a doua saptamana de cand nu pot folosi masina in conditiile in care situatia e clara. Este adevarat ca voi primi un SMS ( intr-un tarziu ) de la asigurator care sa ma instiinteze de rezultatul investigatiei sau pur si simplu ma tot amana?
Va multumesc
Asta cu SMS ul e noua...ce nu mai inventeaza soc. de asig. ...In fine , ce trebuie sa stiti ca termenul de 90 zile pt ''investigatii'' de orice fel sunt prevazute in norme, deci legal. Asadar dvs stati relaxat pana primiti un raspuns oficial , in scris si nu altfel in ceeace priveste punctul de vedere si rezultatul cercetarilor. Orice alta modalitate: sms, verbal, porumbel, sol de pace etc sunt nule de drept. Se va face o expertiza extrajudiciara ( un blat !!!!) prin care asiguratorul refuza plata. Dupa care actionati in instanta.....

Scuzati-mi modul transant cu care abordez problema insa cazul dvs este unul ''STAS''....cred ca m-ati inteles.
Total de acord cu raspunsul dat de domnul Pop. Sa speram insa ca la dumneavoastra nu se va intampla la fel. Puteti actiona ulterior in instanta, daca nu se aproba dosarul de dauna. Raspunsul oficial: doar in scris. Sper sa nu primiti un raspuns de genul : nu vi se aproba despagubirea deoarece avariile nu au corespondent pe inaltime. Daca se intampla asa ceva, ulterior in instanta sa va uitati cum au masurat. O sa vedeti lucrurile astea in dosarul de dauna, care trebuie atasat. Ma distrez cand ii vad ca masoara cu un bat de pe marginea drumului #-o

Bafta!

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Rca/ raspunderea civilã obligatorie; cine si in ce ordine raspunde ? calin_andrei calin_andrei Dragi colegi cu experienta in aceasta situatie, Am fost lovit (automobilistic vorbind) de o persoana asigurata RCA la Carpatica Asig. Am facut constat ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)