avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o interpretare va rog.......
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o interpretare va rog.......

Ce se intelege prin:"Dacã prin reglementãri anterioare au fost prevãzute drepturi mai mari pentru salariaţi , se vor aplica aceste reglementãri, cu excepţia cazului în care, prin lege sau acte normative, se dispune în mod expres altfel."
-sa inteleg ca daca in CCM pe unitate pe anul 2009 au fost cuprinse clauze mai mari pentru salariatii fata de CCM pe anul 2010,se pot aplica acele clauze?
Cel mai recent răspuns: ionii , utilizator 14:18, 26 Ianuarie 2011
La act normativ va referiti ?
- in CCM la nivelul unitatii la un articol intalnim prevederea de mai sus si nu am inteles ce inseamna..........
Clauzele cuprinse in CCM 2009 nu sunt reglementarile anterioare pentru CCM 2010, ele fiind elemente ce se negociaza !!!! Reglementari anterioare sunt legile, ordonantele, decretele, hotararile, etc date de statul roman, care se aplica in domeniu, iar prevederea asigura respectarea art.20 din Constitutie
ART. 20
Tratatele internaţionale privind drepturile omului
(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanta cu Declaraţia Universala a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
(2) Dacă exista neconcordante între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.
am priceput............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia universala a drepturilor omului - 10 decembrie 1948 ContSters22713 ContSters22713 Azi se implinesc 63 de ani (10 Decembrie 1948) de cand Adunarea Generala a O.N.U. a adoptat si proclamat Declaratia Universala a Drepturilor Omului. In lumina ... (vezi toată discuția)
Exista vreo exceptie de la reglementarea europeana in cazul urmator? glo glo in cazul in care o lege nationala nu corespunde reglementarilor comunitare, dar care nu este nici abrogat prin nici un act normativ . Lege prin care erau ... (vezi toată discuția)
Hotararea prin care se solutioneaza planegerea impotriva rezolutiilor cf lefii 202/2010 nu este definitiva Micaly Micaly Art 20 Constitutie Tratatele internationale privind drepturile omului (1) [b]Dispozitiile constitutionale[/b] privind drepturile si libertatile ... (vezi toată discuția)