avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Declaratia Universala a Drepturilor Omului - 10 ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Declaratia Universala a Drepturilor Omului - 10 decembrie 1948

Azi se implinesc 63 de ani (10 Decembrie 1948) de cand Adunarea Generala a O.N.U. a adoptat si proclamat Declaratia Universala a Drepturilor Omului. In lumina art. 20 din Constitutia Romaniei, ,,1). Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte. 2) Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile”
Considerati ca in Romania sunt respectate drepturile omului? Ati avut experiente personale in care vi s-au incalcat aceste drepturi si daca da, impartasiti-le! Ce ar trebui sa facem fiecare dintre noi, la locul nostru in societate pentru a promova aceste drepturi? In ce masura ii putem ajuta pe cei mai putin informati sa le cunoasca, dar si cum facem educatia copiilor in spiritul acestor drepturi?

Adrian Dumitru Solomon
nu cunosc in amanunt problemele dar din discutiile auzite cred ca la subiectul deschis de tine ar putea avea multe nemultumiri pensionarii,cred ca se incadreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O interpretare va rog....... ionii ionii Ce se intelege prin:\"Dacã prin reglementãri anterioare au fost prevãzute drepturi mai mari pentru salariaţi , se vor aplica aceste ... (vezi toată discuția)
Instanta este obligata sa ia in considerare din oficiu conventia europeana a drepturilor omului ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Intr-un proces a fost invocata prin cererea de chemare in judecata incalcarea Tratatului de functionare a Uniunii Europene, Declaratia Universala a ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate in cazul renuntarii la cetatenie doruforum doruforum Am urmatoarele doua intrebari: - ce se intampla cu bunurile (terenuri/imobile) aflate in proprietate daca renunti la cetatenia romana? Esti obligat sa vinzi ... (vezi toată discuția)