avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Actionarea in instanta a AM pentru vicierea ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Actionarea in instanta a AM pentru vicierea rezultatului evaluarii

Am dupus o cerere de finantare pentru o intreprindere mare, in cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 1, DMI 1.1, sesiunea 2010. Proiectul a fost declarat admis, dar a insumat la finalul procesului de evaluare si selectie un punctaj inferior decat al ultimului proiect, pentru care a ajuns alocarea financiara. Nemultumiti de rezultatul evaluarii am depus contenstatie, care ne-am fost aprobata... partial (am obtinut 3 puncte in plus, din 17 contestate, iar noi aveam nevoie de minim 5), suficient pentru a se proba bunele-intentii si respectarea procedurii de catre evaluator, dar insuficient pentru a modifica rezultatul final.

Nu vreau sa trag concluzii pripite, spun doar ca, ne consideram nedreptatiti de rezultatul evaluarii, precum si de cel al contestatiei si as dori sa stiu care ar fi recomandarile pentru o eventuala actiune in instanta a Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Autoritatea de Management, institutie raspunzatoare de evaluarea si selectia proiectelor in cadrul acestui program.

In ciuda faptului ca, o procedura de contestare in instanta se poate intinde in timp si sunt sceptic sa se mai primeasca acea finantare pentru proiect, indiferent de decizia instantei, sunt interesat sa stiu daca s-ar putea recupera prejudiciu creat firmei, pentru toate cheltuielile avute prin pregatirea si depunerea proiectului, daca rezultatul evaluarii a fost viciat, dat fiind interesele majore pentru acest program. Tin sa mai evidentiez faptul ca, pe acest program se acorda cele mai mari ajutoare nerambursabile intreprinderilor (pana in 5 milioane euro), iar solicitantii sunt numai intreprinderi mari.
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
SC HYGIA CONSULT SRL, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 19:54, 24 Ianuarie 2011
E sigur ca da. Doar trebuie sa aduceti la instanta contract pe care in caz de castig de finantare aveati mai multe onorarii. Onorarii de succes. Esti o persoana vatamata in procesul, cu tot ca nu esti actor principal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare azil de batrani just.rain just.rain buna ziua, m-ar interesa daca este posibila accesarea de fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui azil de batrani in mediul rural. mentionez ca momentan ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de minimis comeniusd comeniusd Buna ziua, Sunt un ONG si doresc sa depun o aplicatie pe DMI 6.1, cpp 168 “Dezvoltarea economiei sociale”. Am citit cu mare atentie Ghidul ... (vezi toată discuția)