avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... kinetoterapeut PFI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

kinetoterapeut PFI

Buna seara! Un absolvent de kinetoterapie doreste sa incheie un contract de prestari-servicii cu un spital; in ce forma poate lucra legal? Am inteles ca o solutie ar fi ca PFI; care sunt pasii pt a deveni PFI?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 25 Ianuarie 2011
Legea Nr 95 din 14 aprilie 2006-extras -privind reforma in domeniul sanatatii, publicata in Monitorul Oficial Nr 372 din 28 aprilie 2006, la Titlul XII -Exercitarea profesiei de medic. Organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania, arata :
Art 380, aliniat (3):"Medicii care au obtinut certificatul de membru al Colegiului Medicilor din Romania pot desfasura activitati medicale potrivit pregatirii profesionale in sistemul public de sanatate sau/si in sistemul privat,fie ca angajati,fie ca PERSOANA FIZICA INDEPENDENTA pe baza de contract.Calitatea de PERSOANA FIZICA INDEPENDENTA se dobandeste in baza certificatului de membru al Colegiului de Medici din Romania si a inregistrarii la administratia financiara in a carei raza domiciliaza medicul.In conditiile legii, medicii pot infiinta si cabinete de practica medicala."

Am inteles ca si kinetoterapeutii sunt in aceeasi situatie; activitatea lor s-ar incadra in codurile 8690 - Alte activitati referitoare la sanatatea umana sau 9604 -Activitati de intretinere corporala , dar cei de la ORC au spus ca este o profesie liberala si nu se poate exercita prin PFA; o solutie ar fi SRL, dar in cazul de fata, persoana respectiva doreste sa incheie un contract de prestari servicii cu spitalul, deci nu are sens sa se complice cu SRL.

M-am interesat, am citit si pe acest forum despre PFI si din cate vad situatia este cam neclara, nu se stie exact care este treaba cu aceasta forma de organizare. Cert este ca exista persoane care isi exercita activitatea sub forma de PFI. Cam atat stiu eu despre acest subiect. Ar fi bine sa se lamureasca situatia cumva...
Exista un proiect de lege pentru reglementarea exercitarii profesiei de kinetoterapeut .. cred ca o indrumare mai buna v-ar da cei de la Directia de Sanatate Publica ... cautand pe INTERNET am observat ca aici se depun acte pentru autorizare ca PFI pentru aceasta profesie.

[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicul poate fi pfi?-legislatie ultima ora ema.1 ema.1 Buna ziua. As dori sa stiu daca in conformitate cu legislatia de ultima ora, medicul poate fi PFI ,putand sa incheie contracte prestari servicii medicale ... (vezi toată discuția)
Mai exista pfi? magdalena iacobescu magdalena iacobescu Lucrez ca si colaborator la o firma imobiliara de unde mi s-a spus sa-mi fac un PFI dar la Adminstratia Financiara din orasul meu Gaesti nu au auzit de asa ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)