avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reluare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reluare activitate

Cum se procedeaza in cazul in care un angajat, aflat in concediu pentru ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, solicita reluarea activitatii inainte de a implini copilul 2 ani? Societatea este obligata sa-l primeasca inainte de expirarea termenului chiar daca a facut cerere de suspendare a CIM pentru 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Balan , utilizator 14:37, 26 Ianuarie 2011
Da, persoana respectiva trebuie sa se prezinte la locul de munca si sa faca o cerere de reluare a activitatii(data de reluare a activitatii este cel mai tarziu ziua ulterioara celei in care copilul a implinit 2 ani). Poate sa faca cererea de reluare a activitatii cu orice data doreste, important este sa nu depaseasca data limita. Angajatorul va emite o decizie de reluare a activitatii(va inmaneaza si dvs un exemplar semnat si stampilat)
Buna ziua!
Pe data de 01 februarie 2011 copilul meu implineste 2 ani. Eu am facut deja cererea de revenire la serviciu incepand cu data de 01 februarie (la propunerea angajatorului). Este corect cu 1 sau trebuie cu 2 februarie. Daca pe 1 face copilul 2 ani, mai primesc si pentru aceasta zi indemnizatia de crestere copil?
Multumesc.
Pentru ziua de 1 februarie nu primiti indemnizatia CIC-caci indemnizatia se sisteaza din momentul in care reluati activitatea. Corect ar fi sa anuntati serviciul de alocatii si indemnizatii(acolo unde ati depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei) ca reveniti la munca
Dar tinand cont ca este vorba despre o singura zi..
Consider ca este corecta "sugestia" angajatorului, deoarece asa cum spune si denumirea concediul este " pentru cresterea copilului in varsta de PANA LA 2 ani".
In practica s-a interpretat ad literam si CCC este de pana la 2 ani, adica o zi inainte de implinirea a 2 ani de catre copil. Cum copilul dvs, pe 2 februarie 2011 are deja 2 ani ...:) nu va mai incadrati in dispozitiile legii.
Nicoleta Balan:
1. OUG 148/2005 spune:
Art. 11. - Plata drepturilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã înceteazã cu ziua urmãtoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

2. Asadar veti primi indemnizatie pentru CCC si pe data de 01.02.2011.
3. Activitatea la locul de munca o reluati cu data de 02.02.2011.

Alte discuții în legătură

Depunere cerere revenire din cic la serviciu lacra1985 lacra1985 Buna seara. Pe 29 februarie 2012 am nascut si pe data de 11 aprilie am intrat in CIC. Pe 29 februarie 2014 se implinesc doi ani si vroiam sa stiu cand ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in cic dupa o luna de serviciu Cristina0Fl Cristina0Fl Buna ziua, Sunt mamica unui baietel nascut pe 14 iulie 2015. Am optat pentru CIC pentru un an de zile pana pe 14 iulie 2016. Reintoarcerea la munca ar fi ... (vezi toată discuția)
Demisie cic tudorache_alyna tudorache_alyna Am doua intrebari la care as dori un raspuns din partea celor competenti in domeniu, anume: 1) Este legal ca societatea la care sunt incadrata, la revenirea ... (vezi toată discuția)