micutzucc a scris:
multumesc foarte mult pentru raspuns e foarte util...mai am cateva intrebari:
1. valoarea de piata a apatamentului?....eu stiam ca exista o grila de calcul la notar, diferita de pretul pietei....noi cum vom evalua pretul..pur si simplu din anunturile din ziar? eu stiam ca exista un pret la notar conform zonei, confortului, etajului...etc...
Buna ziua.
Legat de valoarea de piata a unui apartament.....si implicarea lui in partajul din divort
1. Daca se ridica de la primarie valoarea apartamentului pe care se plateste impozit .
Valoarea apartamentului de la primarie se ia/se poate lua in considerare de catre evaluator? Se poate folosii acea valoare in instanta? -evident cu o marja relationata la valoarea in euro de la data aplicarii. Stim ca primariile fac aceasta rectificare de valoare anual, dar ca idee se poate folosii aceasta valoare ca si plaecare de evaluare?
2. Este aceasta valoare (de la primarie) , valoarea minima declarata in grila de calcul de la notar? sau poate fi de la caz la caz alta in fuctie de judet, decizia primariei?
3.Daca la inceperea actiunii de partaj se face o evaluare si procesul dureaza mai mult de 1 an, timp in care valoarea apartamentului pe piata se poate schimba ( creste sau scade, vezi situatia actuala pe piata imobiliara), la decizia finala care valoare a apartamentului se aplica ?
4. Dupa divort ,luind ipoteza de partaj jumate -jumate , apartamentul se acorda partii care ramine cu minorul, si prin vinzare (nefiind posibila despagubirea la valoarea ceruta) corespondenta unui imobil ce se poate cumpara poate intra in contradictie cu autoritatea tutelara, poate autoritatea tutelara dupa partaj sa vina si sa te acuze? Este posibil ca judecatorul sa tina cont de aceasta situatie?
Multumesc,