eu zic asa: legile s-au innoit si reinnoit; sunt legi de care nici n-am auzit plus atatea aspecte pentru care normal trebuie o parere avizata si v-am spus cel mai bine intrebati efectiv un avocat -- daca intrebati un avocat exact problema care va apartine si parcurge actele si stie legile, normal ca va va da un raspuns pertinent, plus de-asta ii platiti doar o consultatie, nu trebuie neaparat sa-l si "angajati" dc. nu doriti sau va spune ca nu prea aveti ce face.
dar sfatul meu este sa nu renuntati! sacaiti-i pana va vor raspunde concret si legiferat.
nu pot spune ca am o situatie asemanatoare cu a dvs. dar...tot cam pe-acolo duce: am un imobil dat de unchiul din care in cadastru si implicit in cartea funciara a fost trecut voit-eronat o alta suprafata, mai mica si s-a omis tot voit-omis o bucatica din imobil. acum eu ce sa va spun? cadastru e facut in 2003 deci la mine s-a prescris si para prescris, nu? Iar titlu de proprietate al unchiului meu dateaza din 1997, doar ca in 2009 mi-a donat mie acel imobil, atat. Dar si eu va trebui sa dau pe cineva in judecata pentru acea omisiune, nu? din moment ce imi apartine? cum sa mi se prescrie dreptul meu de proprietar?
Situatia este, v-am spus diferita, dar eu una zic sa tot incercati si sa nu renuntati, si sa va explice cineva clar pe legi daca mai puteti face ceva sau nu, daca mai aveti vreun drept sau nu -- concret.
ps.
si ca o mini-completare, vreau sa va spun ca la mine e vorba de nici 2mp, deci 2, nu20, nu mai mult, pe care efectiv nu vreau sa-i las si voi ajunge cu siguranta in instanta :))...dar asta e! nu las NIMIC...:P
multa bafta!