avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea nr. 17/2000
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea nr. 17/2000

Buna seara!
Conform Legii 17/2000 Art. 5
Nevoile persoanelor varstnice aflate in situatia de pierdere totala sau partiala a autonomiei, care pot fi de natura medicala, sociomedicala, psihoafectiva, se stabilesc pe baza grilei nationale de evaluare a nevoilor persoanelor varstnice, care prevede criteriile de incadrare in grade de dependenta;

Cine face aceasta evaluare, asistentul social sau medicul?
In cazul in care persoana varstnica, neglijata, are un reprezentant legal ( copilul ), care nu isi da acordul pentru internarea intr-un camin de varstnici, si fara acordul,consintamantul lui nu este primita in acel centru, ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: flacara , utilizator 20:25, 26 Ianuarie 2011
Medicul are calitatea de a efectua o analiza medicala.In schimb daca fiul/fiica nu doreste ca parintele sa fie internat,asta presupune ca este obligat sa-i acorde ingrijire.In cazul in care serv.de asist.sociala de la locul de domiciliu al batranei constata ca se impune ca batrana sa fie intenata de urgenta ,in familie neavand posibilitati de ingrijire sau mai mult ii este pusa viata in pericol,impreuna cu politia se poate duce la azil sau spital,iar copii sa fie obligati prin sentinta(pot depune plangere cei de la primarie),la plata contravalorii de spitalizare.Conf.Codului Familiei copii au obligatia de a-si intretine parintii si invers.Parerea mea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aproape 70 de ani și deja mi-e foarte greu să mă întrețin singură. există cămine de bătrâni care acceptă un apartament în schimbul îngrijirii? Franka Franka Buna ziua. Ma intereseaza daca in tara exista camine de batrani care accepta o locuinta (apartament) contra unei cote de intretinere. Sa o gestioneze ei cum ... (vezi toată discuția)
Legea 17/2000 mona m mona m Buna ziua daca sunt administrator la firma mea angajata cu jumatate de norma din 2015 pot sa cer ca cealalta jumatate sa fie platita din bugetul primariei pt ... (vezi toată discuția)
Domiciliu stabil elena_tabolcea@yahoo.com elena_tabolcea@yahoo.com Fosta mea soacra in varsta de 82 ani nu mai are pe nimeni, unicul copil si sotul dansei sunt decedati. Ea locuieste singura intr-un sat din judetul Iasi. Eu ... (vezi toată discuția)