N-am zis ca medierea n-ar fi inceput sa se miste. Am zis doar ca as vrea sa vad una ADEVARATA si nu un SUROGAT.
Una in care sa nu se gandeasca astfel:
AURORA CIOROBEA a scris:
nu intodeauna ce vrea partea care vine la mediere este corect
Mediatorul NU ARE DREPTUL sa-i spuna vreunei parti ce e CORECT sa vrea (trebuie doar sa se asigure ca a inteles care sunt
nevoile si interesele partilor). Daca partile au ajuns la o solutie UNANIM ACCEPTATA atunci
aceasta, si nu alta, este
solutia, indiferent cat de corecta / incorecta, justa / injusta sau mai-stiu-eu-cum i s-o parea mediatorului (sau altcuiva in afara de parti).
Solutia in mediere apartie PARTILOR
rtek a scris:
"lasa sa ia el tot, mie nu-mi trebuie"
Chiar si aceasta ar putea fi o solutie A PARTILOR intr-o mediere. (chiar daca n-ar fi pe "gustul" mediatorului ...ori a vecinului de peste gard.)
Daca MIE (sa presupunem ca as fi parte in mediere) NU-MI TREBUIE bunurile care se impart acolo, pentru ca
nevoile mele ar fi de implinire, de auto-actualizare (varful piramidei nevoilor) si VREAU cu adevarat sa-i las celeilalte parti cele 3 bulendere "de firma" care se impart acolo (cu care cealalta parte s-ar declara "fericita") ... atunci
nimeni altcineva (si mediatorul cu atat mai putin) nu ar avea dreptul sa hotarasca in locul meu daca ceea ce se imparte acolo imi
trebuie sau nu-mi trebuie ori sa-mi sugereze ce-ar fi "CORECT" sa-mi trebuiasca ori ce ar fi "corect" sa vreau.